Shaikh Siddiqui

English

Deutsche

Italiana

Polska

Svensk

ελληνικά

汉语

اردو 

Française

Eesti

Nederlands

Português

Türkçe

Русский

日本語

العربية

Bosanskom

Española

Norsk

Suomi

 

 

 

فارسی

 

Napravili smo ovu stranicu da predstavlja zapisnik naše porodicne historije i registar naših srodnika širom svijeta. Održavat cemo zapisivanje clanova naše porodice i svih onih koji se sklapanjem braka nadu u njoj. Ako ste clan porodice i niste dodani u ovaj registar, molimo da nam se javite tako što cete kliknuti na Kontaktirajte nas. U slucaju da želite dati neku sugestiju, dodati više clanova porodice, dodati slike porodice, molimo da nas kontaktirate.

Titula naše porodice je 'Shaikh', što ukazuje na arapsko porijeklo. 'Siddiqui' upucuje na porijeklo naše porodice koje vodi preko hazreti Ebu Bekra Sidika, prijatelja i povjerenika Poslanika Muhammeda s.a.v.s, te prvog halife Islama. Prema tradiciji naše porodice, naši preci su se selili iz Meke u Bagdad, zatim u Kabul, i konacno u Bareili u podnožju Himalaja na granici sa Južnom Azijom. Prema historiji naše porodice, naši preci su stigli u Južnu Aziju tokom vladavine Sultana Muhameda Ghaurija, i kasnije se naselili u Bareiliju tokom vladavine vladara Muhameda Aurangzaib Alamgira. Skoro svi clanovi naše porodice su živjeli u Bareiliju do 1947. godine, kada su protjerani u Pakistan zbog sve raširenijih masakara nad Muslimanima od strane Hindu i Sikh fanatika. Vecina naših clanova se naselila u Karaciju. Danas su clanovi porodice rasuti po cijelom svijetu i polahko gube kontakt sa porodicom koja se konstantno širi. Zbog toga smo preuzeli na sebe dužnost da napravimo web-stranicu koja ce ujedno biti i registar kako bi se sacuvala imena i albumi slika svih clanova porodice.

Ova web-sranica je trenutno u procesu stvaranja i web-stranice clanova porodice se dodaju. Namjeravamo završiti dodavanje svih clanova, potom dodati multimedija sadržaje poput audio i video zapisa. Molimo nastavite iznova posjecivati našu stranicu, jer se nove informacije dodaju svakodnevno. Svi linkovi koji ne funkcionišu, pogrešno proslijedeni linkovi, gramaticke greške, greške u pravopisu, i sugestije možete poslati e-mailom.

Porodicna stabla su dostupna biranjem Porodicno stablo na vrhu indeksa stranice. Takoder su dostupna klikom na ikonu . Ova ikona se nalazi pored glavnog naslova. Web-stranica pojedinih clanova porodice su dostupna klikom na njihova imena u Porodicno stablo. Ako se ova ikona nalazi prije imena, onda ce izbaciti predaka u porodicnom stablu, a ako se nalazi nakon imena, onda izbacuje potomke. Možete micati porodicno stablo u oba smjera.

Pretraga se može koristiti za pretragu web-stanice o informacijama o porodici. Možete ubaciti vaše kriterije za pretragu da nadete podatke dostupne na ovoj web-stranici. Npr. ako tražite „Mohammad“, dobit cete listu informacija na ovoj web-stranici koje sadrže to ime.

Indeks stranice sadrži indeks svih stranica na ovoj web-stranici.

Imamo predstavnike naše porodice u Pakistanu, Velikoj Britaniji, Austriji, Novom Zelandu, SAD-u i Kanadi, a najbliža vašoj lokaciji ce pomoci potvrdivanju vaše veze sa našom porodicom i dodavanju informacija u naš registar.

Napravili smo verziju web-stranice na engleskom, njemackom, španskom, ruskom, kineskom i bosanskom jeziku. U buducnosti želimo napraviti i verziju stranice na Urdu jeziku. Imamo mnogo dokumenata na urdu jeziku o našoj porodici koji ce biti postavljeni na stranicu u bliskoj buducnosti.

Moramo isto tako pokrenut DNA testiranje naš obitelj clanstvo, obitelj clanstvo jesu obodren isprobati njihov majcinski mtDNA i ocinski IPSILON-DNA at Porodično stablo DNA.

Moramo oformljen Arapski, Bosanski, Kineski, Holandanin, Engleski, Estonian, Finski (Suomi), Francuski, Njemacki, Grk, Talijanski, Japanski, Norveški, Perzijski (Farsi), Poljski, Portugalski, Ruski, Španjolski, Švedski, Turski, i Urdski inacici dana obavijest Stranice od ovaj tkanje položaj Moramo mnogobrojan Urdski dokumenti o naš obitelj taj htijenje biti upload to ovaj tkanje položaj in skora buducnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stranica posljednje ažuriranje: Wednesday, May 07, 2008 20:35:06 -0400