Islam

English

Deutsche

Italiana

Polska

Svensk

ελληνικά

汉语

اردو 

Française

Eesti

Nederlands

Português

Türkçe

Русский

日本語

العربية

Bosanskom

Española

Norsk

Suomi

 

 

 

فارسی

 

Musliman jesu sljedbeništvo od Islam. Neki od tri glavni predmet monoteisticki redovništvo u svijetu, Islam poziva na kompletan prihvat od i upokorenje to pomoc u ucenju i vodstvo od Bog. Bilo tko svibanj postati Musliman, bez obzira na gramaticki rod, trk, ili narodnost, mimo nabrajanje vjerovanje i privijanje stil života in suglasnost sa Islamski principi Specifican Novo Sveto Pismo, ukljucujuci ljetopis, svakidanji moljenje, i hodocašce to Mecca, jesu uzeti u obzir stup od Musliman duhovni život.

Ima procijenjen 1.3 racun Musliman širom svijeta Oni živ in svaki svjetski dan regija i pripadati mnogobrojan razlicit kultura i etnicki grupa. 10 države sa velik Musliman populacija, in koji se spušta red, jesu Indonezija, Pakistan, Bangladesh, Indija, Turska, Iran, Egipat, Nigerija, i Porculan. Od te, jedini Egipat je Arapski odbrojavanje, i usprkos stereotip, jedini 193 milijun dana svjetski dan Muslims—15 to 18 postotak dana total—are Arapski.

Islam je sistem od religiozni vjerovanje i svi- okružiti put od život. Rijec Islam dogoditi se from rijec istocnjacki pozdrav, što znaci upokorenje ili mir Musliman vjerovati taj Bog ( umiriti) objaviti to Prijedlog Prijedlog Mohammed pravilo Vlada društvo i prijedlog držanje od društvo clanstvo. Posrijedi je obavezan osobni stoga to živ in nacin propisati mimo objaviti zakon i na zajednica to graditi savršen covjecji društvo na Zemlja prema svet sudska zabrana. Islam prepoznati nijedan razlika izmedu Churchill i stanje. razlika izmedu religiozni i svjetovni zakon je u zadnje vrijeme razvoj taj saviti više izrazit uloga dana stanje in društvo, i Zapad ekonomski i kulturni proboj. utjecaj od redovništvo na svakidanji život in Musliman države je daleko vece od taj postaviti in Zapad otada Srednji Godine.

Zadaci od Musliman formalan pet stup od Islam, što pokazati Novo Sveto Pismo nuždan to ogledni prikaz i pojacati vjera. Te jesu recitiranje dana Perzijski vladar (" ima nije Bog ali Bog i Prijedlog Mohammed je njegov prijedlog"), svakidanji moljenje ( istocnjacki pozdrav), dobrohotnost (Zakat), ljetopis (Sawm), i hodocašce (Hajj).

Onaj koji vjeruje ce biti moliti in propisati nacin nakon cišcenje preko ritualni pranje svaki dan zorom, kucno smetište, midafternoon, Sunset, i nightfall. Propisati klecanje i padanje pratiti moljenje, što moliti se recitirati prednja strana k Mecca. Ma kada moguc ljudi moliti in skupljanje at džamija sa imam, i na Petak izraditi narocit napor za napraviti na taj nacin. Petak podne moljenje osigurati prigoda za tjedan prodika mimo religiozni rukovodstvo. Žene svibanj isto tako prisustvovati narodni moliti se at džamija, gdje svi oni su odijeljen from ljudi, mada vecina frekventno žene moliti kod kuce. narocit cinovnik, mujezin, u moliti moljenje to cio zajednica at prigodan sat Oni vanjska strana od uši svojeglav vremena mimo sunce. Aazan ( arapski za najava) je pozvati ili poziv to narodni moljenje proklamiran mimo Mujezin ( izvikivac) from džamija dvaput svakidanji u svim Musliman države. In malen džamija Mujezin at Azan mrtva tocka at vrata ili at strana dana zgrada; in velik sam sebe on zauzima njegov mjesto in minaret.

Deveti mjesec dana Musliman kalendar je Ramadan, razdoblje od obavezan ljetopis in odavanje pocasti od Božji poslanik Mohammad's posjedovati od God's otkrivanje. Kroz sve mjesec svi ali bolestan i slab, trudan ili laktacija žene, vojnik na dužnost, kurzirati na nuždan putovanje, i neiskusan djeca jesu propisati from jeduci, pica, pušenje, ili seksualni opcenje danju danje svjetlo sat Oni odrastao isprika jesu vezati to istrpjeti ekvivalentan brz at njihov ranije prilike. svecan obrok izbiti svakidanji brz i svecano otvoriti noc od gozbovanje i slavlje. pobožan kvalitetno-to- obaviti obicno obaviti malen ili nijedan funkcionirati tijekom ovaj razdoblje, i neki posao Zatvori za svi ili dio dana. Otada mjesec dana Mjesecev godina okretati se preko Solaris godina, Ramadan jesen at razlicit godišnje doba in razlicit godina. znatan test od disciplinirati u bilo koje vrijeme od godina, brz taj jesen in ljeto vrijeme prisiliti odrubljen nesreca na oni tko morati obaviti fizicki funkcionirati.

Svi Musliman, barem jedanput in njihov životno, bi trebao izraditi hajj to Mecca to sudjelovati in narocit obred je zadržao ima tijekom dvanaest mjesec dana Mjesecev kalendar. Prijedlog Mohammed institut za ovaj zahtijev, promijeniti pre- Islamski mušterija, to naglasiti položaj kolega sa Bog i Razmak (Hadrat Ibrahim), osnivac od monoteizam i predak dana Arapski preko njegov sin Hadrat Ismail.

Manji stup dana vjera, što svi Musliman udio, jesu jihad, inace križarski rat to štititi Islamski krajolik, vjerovanje, i osnivanje; i zahtijev za napraviti dobrohotnost i to izbjeci svi zlo misao, rijec, i djelo Dodatno, Musliman sporazum na siguran osnovni principi od vjera na osnovi pomoc u ucenju dana Božji poslanik Prijedlog Mohammed: ima je neki Bog, tko je pripadnik liberalne kršcanske sekte božanski bitak in kontrast to Onaj koji vjeruje u Trojstvo vjerovanje od Kršcanin; Prijedlog Mohammed, posljednji od crta od božji poslanik pocevši sa Razmak i ukljucujuci Mojsije (Hadrat Musaka) i Isus (Hadrat ISA), je izabran mimo Bog to prisutan Njegov zabrljati to covjecanstvo; i ima je sveopci ponovno budenje na održati se ili procjena dan.

Musliman godina je dva religiozni svecan--Identifikacija Al Adha, žrtva svecan na desetina od Dhu Al Hijjah, dvanaest mjesec; i Identifikacija Al Fitr, svecan od izbiti brz, što slaviti kraj od Ramadan na prije svega Ogrnuti šalom, desetina mjesec. To Jasan poput sunca te jesu preko važan svecan dana godina. Svaki održati se tri ili cetiri dani, tijekom što narod obuci njihov najbolja odjeca, gostovanje, cestitati, i posvetiti brigu poklon na svaki ostali. In dodatak, groblje jesu posjecen. Identifikacija Al Fitr je uvažen više radostan, kao Internet dobar strijelac kraj dana nesreca od Ramadan. Slavlje isto tako uzeti mjesto, ipak manji širok, na Božji poslanik rodendan, što jesen na dvanaest od Bijesan Al Awwal, treci mjesec, i na prije svega Muharram, pocevši dana Nova godina.

Šerif

Tijekom njegov životno, Prijedlog Mohammed je zadržao oba duhovni i laicki vodstvo dana Musliman zajednica. Religiozni i svjetovni zakon slit, i svi Musliman imati tradicionalno bio opskrbljen šerif, ili religiozni zakon. obuhvatan zakonski sistem, šerif razvijen od strane postupno preko najprije cetiri stoljeca od Islam, primarno preko porast od prethodan i tumacenje mimo razlicit procijeniti i ucenost. Tijekom desetina stoljece, zakonski mišljenje je poceo to oceliciti u autoritativan koji vlada, i figurativan bab Al ijtihad (vrata od tumacenje) zakljucan. Zatim, radije nego koji hrabri savitljivost, Islamski zakon istaknut uzdržavanje dana stanje quo.

Rijec “Islam” nacin “submission.” “Muslim,” stoga, je neki tko podastrijeti što to htijenje od Bog. Šerif, frekventno prevedeno kao “Islamic law,” je niti dokument ni kod in striktan osjetilo, ali radije kombinacija od biblijski (Quranic) sudska zabrana, kazivanje dana Božji poslanik Mohammed, juridicki koji vlada, i zakonski komentar gombanje svi aspekt od društven, ekonomski i politicki agent život, slican to Židovski Halakhic zakon.

Islam, poput Židovstvo, je redovništvo od zakoni – posrijedi je zakonski kod, ne teologija, što postojeci kriterij od pravo i izvrnut, prijedlog i nepravilan ponašanje Poput Halakhah, Šerif je povjerovan biti dosuditi mimo Bog i svoj cilj biti ukupan, lanac from uzvišenost idealno za to minuta od svakidanji život. Ravan rijeci Halakhah i Šerif, imati slican znacenje i može biti prevedeno kao i telefaks “path” ili “road” to ispravnost.

In svoj idealno za formalan, Šerif osigurati pravo od sve u Islamski stanje. Fiqh je Islamski pravo; Internet formalan baza od Šerif i je napredak od ongoing tumacenje. Kako slijedi posrijedi je niti statican ni monolitski, i svibanj uzeti razlicit formalan in razlicit države ili from neki razdoblje od povijest to drugi. klasican tekst na Šerif, mimo cetrnaest- stoljece onaj koji uci, Ahmad ibn Naqib Al-Misri, posao sa širok lanac od subjekt, ukljucujuci cistoca od srce, ljetopis, razvod, klevetati, kriminal, i pravilo od vojna.

Hudud može biti karakterizirati kao i telefaks Islamski “penal kod propisati mimo šerif pravilo od hudud prepoznati koji zaslužuje kaznu kriminal, tip od svjedok koji je potreban da bi se robijaš netko od kriminal, i kazna za razlicit kriminal.

Islam je nijedan osnovni pojam od neotudiv pravo i ne dozvola osobni to uživati nezavisnost od ActiveX i kolega karakteristican od demokracija. In Islamski tipican za SAD, gdje svi ima je nijedan formalan priznan odjeljivanje izmedu redovništvo i zakon, džamija i stanje, Šerif je zatvoriti i predstavljen (ako ne uvijek dosljedan implementiran) kao i telefaks konacan i konacan formuliranje dana zakon od Bog, ne biti pregledan ili reformulated mimo puki smrtan i pogrešiv covjecji bitak. In Egipat, Alžir, i Palestina, Šerif je pravi zanemariti kao vodic to specifican donošenje zakona ili Vlada poljski na mnogobrojan životni ispostavljati ostatak Musliman države, što pobožan Zapad- stil zakonski i politicki agent sistem pod kolonijalni tutorstvo, zatvoriti Islamski zakon in njihov kod i uredenje to razlicit stupanj Te narod lanac from Pakistan, sa svoj jak politicki agent agitacija na tumacenje i implementacija od Šerif, to Indonezija, isti- proklamiran svjetovni narod taj je home to više od 180 milijun Musliman.

Takfir - osuda od Musliman mimo drugi Musliman kao kafir ( tj., ne vjerovati vanjština kolac od Islam) -- je tocno zabranjen in Quran, Hadith, i pisanje od mnogobrojan eminentan Musliman vlast. Ali fatwas od iznevjerenje i krivovjerje isto kao i kufr sa Musliman ummah jesu niti malo ni daleko in izmedu.

Nakon Prijedlog Mohammad's smrt rukovodstvo dana Musliman zajednica consensually izabran Hadrat Abu Bakr, Božji poslanik predak-in- zakon i može se od njegov najranije sljedbeništvo, to uspjeh njemu. At taj vrijeme neki osoba prijatelj Hadrat Ali, Prijedlog Mohammad's bratic i muž od njegov kcerka Umarati, ali Ali i njegov podržanih od ( Shia Ali, ili Dio od Ali) konacno priznan zajednica izbor. sljedeci dva kalif ( uspjeh)--Hadrat Umar, tko uspjeti in A.D.634, i Hadrat Usman, tko je uzeo Power PC in A.D.644--uživati priznanje dana cio zajednica. Našto Ali napokon uspjeti to kalifat in A.D.656, Muawiyah, guverner od Uštrcati, buna in ime od njegov ubojica rodak Uthman. Nakon osigurati gradanski rat, Ali ganut njegov kapital to Irak, gdje svi on je ubojica uskoro ima nakon.

Hadrat Ali's smrt kraj posljednji od na taj nacin- opozvao je cetiri pravovjeran kalifat i razdoblje na koje cio zajednica od Islam priznan sam kalif Muawiyah proklamiran sebe kalif from Poput damasta. Shia Ali nije prihvatio to prepoznati njemu ili njegov crta, Umayyad kalif, i je povukao in najprije velik raskol uspostavljanje koji se ne slaže sekta, znati kao i telefaks Shias, podrška prisvajati od Ali's crta to kalifat na osnovi silazak from otkrivanje. velik frakcija, Jasan poput sunca, prianjati to mjesto taj kalif mora biti izabranica, i na stoljeca oni imati predstavljen oni sami kao i telefaks pravovjeran granati se.

Sekta:

 

 

 

 

 

 


Stranica posljednje ažuriranje: Monday, July 04, 2005 19:35:22 -0400