Pakistan

English

Deutsche

Italiana

Polska

Svensk

ελληνικά

汉语

اردو 

Française

Eesti

Nederlands

Português

Türkçe

Русский

日本語

العربية

Bosanskom

Española

Norsk

Suomi

 

 

 

فارسی

 

Prizemljiti od Pakistan istegnuti from Himalajski Gorje to Arapski More uzduž Indus Rijeka i njegovi koji je podvrgnut porezu. To je bio in te krajolik taj Indus Dolina Civilizacija, neki dana vecina briljantan in anali od covjecji povijest, cvjetati sa svoj poglavit centriranje at Moenjo Daro in Sindh, Harappa in Punjab, Kej in Prazna rijec podrucje i Judeiro Daro in Pakhtun regija. To je bio ovdje taj Budizam kultura cvijet i dokuciv svoj zenit pod Kushans u obliku Gandhi civilizacija at koji se tice blizanaca gradovi od Peshawar i Taksi. To je bio na ovaj vrlo tlo taj Koji se odnosi na staru Grcku 1...112-Bactrian civilizacija je svoj najbolji proizvodnja i slijeva neizbrisiv dobar strijelac od najljepši Grk umjetnost in Potwar plato okolo Rawalpindi i Kašmirski. cio Balochistan je posuti sa ostaci dana ranije stvarajuci od man's aktivnosti "Pakistan je regija što je jasno važan in razvoj od civilizacija" ('Pakistan i Zapad Azija, Mimo Prof. Normalan Preplanuti).

Indus Dolina Civilizacija od Pakistan i Žicom oviti Dolina Civilizacija od Indija imati ostatak odijeljen dati naslov. Zapravo Pakistan temeljen Vlada iskljucen na sjeveroistok Indija više više puta i za velik dio ceznuti razdoblje nego Indijanski temeljen Vlada imati iskljucen na Pakistan teritoriji. Što je više važan, Pakistan kao nezavisan odbrojavanje uvijek onaj koji ima privlacnu pojavu okrenut prema zapadu i je više povezivanje etnicki, kulturni, jezicni, religiozni, komercijalni, isto kao i politicki agent sa Sumerian, Babylonian, Perzijski, Grk i Centralni Azijski civilizacija nego sa Žicom oviti Dolina. To je bio jedini from Musliman razdoblje koji ide prema naprijed taj Internet postati koristan to sjeveroistok Indijanski Vlada. Ravan ovaj razdoblje nije prazan pobuna i uspjeh tvrdenje od nezavisnost mimo narod od Pakistan. In pre- Musliman razdoblje, Indija velik ekspanzija pokrivanje velik porcija dana Jug Azija je uzeo mjesto jedini danju vlada dana Mauryas (3rd stoljece BC), Guptas (4th stoljece Oglas), Kralj Hrapav (7th stoljece Oglas), Gurjara vladavina od Kralj Bhoj (8th stoljece Oglas) i Pratiharas (9th stoljece Oglas). Posrijedi je važan to bilješka taj izuzevši Maurya razdoblje trajan jedva okrug godina, pod dio dana od tri do šest poslijepodne dana ostali dynasties je Indijanski temeljen Vlada ikada pravilo na Pakistan. Oni uvijek ostatak istok od rijeka Prodavac hrane i sitnih potrepština koji slijedi vojsku. Perzijski Achaemenian Vladavina pobijeden Pakistan i Internet ostatak dio Perzijski vladavina za više od dva okrug godina. Alexandria ognjevit isto tako pobijeden satrapija od Pakistan i je ukratko križan u Indija ali vracen nakon njegov vojska nije prihvatio to predujam povrh toga u Jug Azija. Pakistan ostatak dio Grcki duh ili stil svjetski dan za sljedeci okrug godina. Tijekom Arapski pravilo, teritoriji od Pakistan preterit od be znati kao 'Sindh' i Indija je znati kao 'Hind'. Arapski dynasties iskljucen Pakistan from Baghdad in Irak i Poput damasta in Uštrcati za više od dva okrug godina.

Kao pointcast vanjska strana mimo više od neki pisac, pet tisuca godina povijest od Pakistan objaviti taj svoj nezavisnost je bio pravilo kratak vremenski razmak svoj potrebitost to ili pricvršcivanje sa Indija izuzimanje. "kroz sve najviše od svega pobilježen povijest sjever- zapad (i.e. Pakistan) je normalno bio oba nezavisan ili utjelovljena in vladavina ciji sredina proizvod povrh toga in zapad. prigoda našto Internet je Vlada from sredina povrh toga istok ( Indija) su izuzimanje radije nego pravilo; i stvaranje od Pakistan što je opisan kao geograf nocna mora je povijesno imetak ustupljen do odredenog datuma to normalan kao Pakistan je skrbni" ('A Studirati od Povijest, mimo J Toynbee).

Tijekom svoj pet tisuca godina znati povijest, Pakistan je koristan to Centralni Indijanski Vlada jedini danju Maurya, Turska-Afghan i Britanski razdoblje tko preterit od be Budizam, Musliman i Kršcanin koji se odnosi na svakog pojedinog. Kratak vremenski razmak Mauryan (300-200 BC) i Britanski (1848-1947) razdoblje održati se jedva okrug godina svaki, Turska-Afghan razdoblje je najdulji pokrivanje pedalj od više od 600 godina. Mughal Vladavina iskljucen najviše od svega Pakistan i velik dio od Indija i Bangladesh za više od tri okrug godina.

Pakistan, Indus prizemljiti, je dijete dana Indus in jednak put kao Egipat je poklon od Nilski. Indus je opskrbljen jedinstvo, plodnost, komunikacija, pravac i cio krajolik to odbrojavanje. Svoj položaj dobar strijelac Internet kao velik podijeliti isto kao i povezati izmedu centralni Azija i jug Azija Ali povijesni pokret pucki from Centralni Azija i Jug Azija imati uobicajen Internet znakovi od svoj posjedovati i imati postojeci Zatvori povezivati se izmedu narod od Pakistan i oni od Iran, Afghanistan, Turski, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kazakhistan, Uighuristan, Kyrghyzistan, Tataristan, Bashkiristan, Daghistan, Chechenistan, Azerbaijan, Kurdski jezik i Turska in polje od kultura, redovništvo, etnicki, jezik, književnost, jelo, odijevanje, namještaj i folklor.

Zorastarianism i Manichaeism from Perzijski, Grcki duh ili stil redovništvo from Grcka, Budizam i Hinduizam from Indija cvjetati in Pakistan. Karakteristika Semita religiozni tradicija from Židovstvo, Kršcanin, i Islam kao tocan in Torah, Biblija i Quran su sastavni dio od Pakistan religiozni identitet. Pakistan ostaci duboko koji cuva Islamski narod sa preko 98% Musliman populacija i povisok hodocašce mjera to Makkah i Madina in Saudi Arapski. Na 84% od Pakistan Musliman udarac Jasan poput sunca Hana škole od pravo i 14% udarac Shia Ithna Ashari Posramljen škole od pravo. Ima malen grupa prinadležnost to Shia Nizari Ismaili i Shia Dawoodi Bohra škole od pravo. ne- Musliman manjina jesu podrobno 2% dana populacija i oni ukljuciti: Kršcanin, Hindi, i Qadianis.

Posrijedi je Arapski More taj je otvoren vrata za putovanje iza to Arapski svjetski dan preko Perzijski Golfski i Crven More pravo u prastar civilizacija od Mezopotamija i Egipat. Posrijedi je ovaj More putovanje taj je dao to Indus Prizemljiti svoj ranije ugled od Meluhha jer Indus narod preterit od be karakterizirati kao Malahha (mornar) in Babylonian dokumentacija. Posrijedi je zato taj u godinama civilizacija od ovaj prizemljiti, opozvao je Indus Civilizacija, je koji se ne da razbiti obveznica od kultura i trgovati povezati sa Perzijski Golfski Tipican za SAD od Dubai, Abu Dhabi, Udio, Qatar, Bahrain i pravo from Yemen i Oman to Kuwait i Perzijski. Kratak vremenski razmak Meluhhan selo potporanj dobar prastar Mezopotamija ( moderan Irak), Indus tuljan, olicen loncarstvo, Lazurni kamen i mnogobrojan ostali stavka preterit od be izmjena za bakar, limenka i pojedini ostali predmet from Oman i Perzijski Golfski Tipican za SAD. Posrijedi je to olakšati ovaj trgovati taj Indus pisanje je evoluirati in jednak protokol- simbol stil kao i telefaks istodobnik cuneiform pisanje od Mezopotamija. Prazna rijec i Sindh obalni luka isto tako Carrie raširen trgovati sa Africki luka in Ethiopia, Fizicki, Zanzibar, Kenija, i Tanzania. Pakistan luka preterit od be isto tako vrlo ActiveX in trgovati sa Rumunjski i Byzantine empires.The basna od Sindbad mornar, 'Sindbad Jahazi' (Sindbad Otprema), jesu isto tako temeljen na povijesni Sindhi trgovanje ekspedicija to ostali dio od Jugoistok Azija, Afrika, Crven More, i Perzijski Golfski. Velik dio kasniji in povijest posrijedi je gonjenje od ovaj koji tece prema moru trgovati taj predstavljen Islam from Arapski in to Pakistan. Pakistan luka isto tako je raširen trgovati sa Otoman i Safavid vladavina. koji se tice blizanaca kamen temeljac od kulturni povezati imati pomoc graditi staja gradevina od Islamski civilizacija in ovaj odbrojavanje. Svi te kulturni razvoj jesu ugraden in osobnost pucki od Pakistan.

Moderan Pakistan onaj koji dobiva it's nezavisnost from Britanski kolonijalni vladavina na 14th Kolovoz 1947. Ovaj moderan Islamski narod je postojeci mimo ceznuti nezavisnost rvanje mimo rukovodstvo od Musliman Savez; Prepelica-e-Azam (velik Voda) Mohammed Ali Jinnah, Shair-e- Kaša ( pjesnik dana Istok) Mohammed Iqbal, Prepelica-e- Milijun ( voda dana Narod) Liaqat Ali Mongolski kan, i Madrid-e- Milijun ( majka dana Narod) Umarati Jinnah.

Populacija od Pakistan in 2005 je procijenjen biti na 160 milijun kapital od Pakistan je Islamabad ( grad od Islam). Ima pet provincija od Pakistan: Kašmirski, Punjab, Sarhad, Balochistan, i Sindh. jezik od Pakistan jesu Urdski, Punjabi, Sindhi, Paša, Kašmirski jezik, Andeo, Prazna rijec, itd.

 

 

 

 

 

 


Stranica posljednje ažuriranje: Sunday, May 18, 2008 11:31:55 -0400