Ghauri

English

Deutsche

Italiana

Polska

Svensk

ελληνικά

汉语

اردو 

Française

Eesti

Nederlands

Português

Türkçe

Русский

日本語

العربية

Bosanskom

Española

Norsk

Suomi

 

 

 

فارسی

 

Sultan Muizz-ud- rumoer Mohammed bin Sam, plain bekend zoals Sultan Sjah-ud- rumoer Mohammed Ghauri zit men van naar de toonsoort personen wie speler te zinvol rol ter naar de vestiging van Moslim stelregel ter Zuidelijk Azië. Een grootscheeps persoon, Mohammed Ghauri wilden voor omvang zijn stelregel voor Zuidelijk Azië. Hij took naar de min stand van Ghazni, ter nieuwerwets Afghanistan, vanuit zijn frater Ghiyas-ud- rumoer Mohammed bin Sam en werden op te een rijk tegen veroveren ruim territoriaal waaronderPakistan. Voorste hij inneming naar de zone gelinieerd tegen naar de Ghaznavids en naderhand uitgebouwd zijn stelregel voor noords India en upto Bengaals ter naar de oriënt. Hij watertje een kundig veldheer en te flink soldaat. Hij nooit verhuren te tijdelijk verwerping tentoonstellingsstand ter zijn zin.

Sultan Mohammed Ghauri aanvaller Multan inneming naar de wereldstad en voorgeschreven zijn eigen pipa. Vanuit Multan hij verder voor Uch en inneming op ter 1178, Ghauri lichtdiode een spoed tegenover Anhiliwara, vermogen van Gujrat waarheen hij wijzerplaat verwerping. Welhaast hij stichten op uitgesloten voor veroveren Zuidelijk Azië via Sindh en Multan. Hij gedachte van veroveren Punjab, wie watertje naar de toonsoort voor Zuidelijk Azië Ter 1179, hij veroveren Peshawar. Hij vervolgens added Sialkot en tweedehands op zoals te vuig voor volgende spoed vooral tegenover Sultan Khusrau Mali, naar de vorig regeerder van Ghaznavid vorstenhuis. Over enkel jaren van oorlog, Sultan Khusrau Mali watertje inneming en opsluiten ter Ghaur. Punjab watertje vervolgens zijgebouw voor zijn rijk en naar de Ghaznavid stelregel ter westen vaneengaan van naar de zone, wie zit met inbegrip van ter Pakistan, kwam voor een uiterste deel.

Over naar de zondeval van Ghaznavids, Mohammed Ghauri had voor wijzerplaat naar de weerstand van naar de Rajputs. Prithvi Raj Chuhan regeerder van Delhi tevens ingezet voor kopzorg over stroomversnelling slagen van Ghauri vorstenhuis en beslist voor strijd tegenover Mohammed Ghauri. Hij gemaakte voornaam toebereidselen en winnen te wijd legermacht. Volgens voor vermaard kroniekschrijver, Mohammed Qasim Farishta, Prithvi Raj met inbegrip van 200,000 paarden, 300 olifant ter zijn legermacht en maart tegenover naar de Mohammed Ghauri. Ter 1191 beider wapening met op het terrein van van Tarain, zuinig Thanesawar. TE veldslag watertje fought waarin naar de Ghauri's legermacht wijzerplaat te verwerping.

Sultan Mohammed Ghauri did niet wegmaken hartje en ingezet voor uitschrijven te zwaar legermacht weer en binnenvallen Zuidelijk Azië ter 1192. Hij, van te krijgsmacht van 120,000 ruiterij, bereikt te werkhuis zuinig Tarain en legeren ziedaar. Ditmaal Prithvi Raj opwekking voor Rajput prinses voor verenigen hem voor strijd tegenover naar de Mohammed Ghauri. Zowat 150 Rajput prinses geboden hun steun en winnen voor te tof oorlog. Een legermacht alongwith 500,000 paarden en 3000 olifant heeft geweest signaleren ter voorgeschiedenis hiervoor gebeurtenis.

Sultan Mohammed Ghauri, over tegenover verwerping vorig tijd, geadopteerd een ander mens strategie hiervoor veldslag. Hij verdelen zijn legermacht te viertal verdeling en volgorde men verdeling voor in dienst nemen naar de Rajputs ter men tijd wijl naar de anderen waren volgorde voor voeren verpozing. Naar de veldslag ingezet ter naar de historisch veld van Tarain. Rajputs fought flink slechts naar de Mohammed Ghauri's opkomend tactiek beproefd te zwaar voor zij. Naar de legermacht van Prithvi Raj zakken voor weerstaan Ghauri's aanval Reukzin te verwerping, Prithvi Raj beproefd voor vlucht vanuit naar de slagveld slechts watertje inneming Mohammed Ghauri maart en inneming Delhi. Hij watertje eerstgenoemde Moslim regeerder voor veroveren Delhi en vestigen te Moslim stelregel ter Zuidelijk Azië.

Sultan Mohammed Ghauri watertje te trouwhartig frater. Hij refrein vanuit verschijnende partij zijn zelfstandigheid ter Zuidelijk Azië, goochem welk op zou voortvloeisel ter burgeroorlog tussen naar de tweetal gebroeders. Totdat naar de versterf van Ghiyas-ud- rumoer Mohammed bin Sam ter 1202, Mohammed Ghauri nooit overwegen zichzelf allesbehalve te veldheer ter zijn frater legermacht. Over om zegepraal hij zou zenden naar de allerbest naar de punt voor zijn vlier frater ter Firuz Koh. Ghiyas-ud- rumoer vergelden tegen nooit mengen ter naar de zaak van zijn jongere frater. Zus zij waren iedere kundig voor samentrekken aan hun eigen verantwoordelijkheid. Zoals te voortvloeisel, Mohammed Ghauri gehanteerd voor zetje vaste Moslim stelregel zeer vervolgens oriënt dan Sultan Mahmud Ghaznavi did.

Sultan Mohammed Ghauri had niet erven en zus hij bejegening zijn slaven zoals zijn sons. Is het zei welk hij zindelijk duizendtal van Turks slaven ter naar de kunst van duikbootoorlog en toediening. Allermeest zijn slaven, veelal vanuit Turks nieuwerwets Middelste Azië, waren uitgaande van voortreffelijk vorming. Tijdens de duur zijn regering velen vlijtig en verstandig slaven roze voor toestand van voortreffelijkheid. Vroeger te hoveling spijtig welk Sultan heeft niet mannelijk erven. Mohammed Ghauri onmiddellijk vervangen, " andere vorst mei zijn men zoon, of tweetal sons; MIJ zijn duizendtal van sons. Te weten mijn Turks slaven wie zal zitten naar de erven van mijn heerschappij, en wie, over mij, zal voeren zorgvuldigheid voor wildpark mijn naamwoord ter naar de Vrijdag sermoen ter naar de Moskee dwars door dit hier territoriaal". Mohammed Ghauri's voorspelling beproefd zuiver wanneer hij watertje slagen tegen te vorstenhuis van Turks Slaven.

Wel Sultan Mohammed Ghauri's voornaamste richting watertje naar de uitzetting van zijn rijk, hij tevens took een rente ter naar de patronization van vorming en geleerdheid. Illuster Moslim wijsgeer Fakh-ud- rumoer Razi en naar de welput weet poëet Nizami Aruzi waren weinig van naar de grote naamgenoot van zijn tijdsgewricht.

Ter 1206, Sultan Mohammed Ghauri had voor verplaatsing voor Lahore voor volte te verzet. Voort zijn terugweg voor Ghazni, zijn kermiswagen strop ter Damik zuinig Jehlum. Hij was gesneuveld wijl offergave zijn avond gebed. Velen vinden welk naar de moordenaar watertje een Ismaili. Toch, sommige kroniekschrijver menen welk naar de moordenaar toebehoren voor naar de krijgsman Ghakkar (Khokhars) volksstam welk zetelen ter naar de zone. Wijl terugzending hij gemaakte te zwijgen ter Dhamik, te min plaats zuinig Jhelum. Voort 15 Maart 1206 (3rd van Shaban A.H.) hij watertje bidden ter zijn tent enkel raidersentered zijn tent en sluipmoord hem over van zijn drietal geleide. Naar de vermoording dode hem zodoende onaardig welk ziedaar waren 22 wond voort zijn troep. Sommige kroniekschrijver zeggenschap welk over verwerping tegen Mohammed Ghauri, sommige van naar de Khokhars schrijnwerker Ghauri's legermacht ter vermomming en aanvaller hem, wie beproefd noodlottig.

Sultan Mohammed Ghauri zit onthoud zoals een rijk bouwondernemer en zit terecht genaamd naar de stichter van naar de Moslim Rijk ter Zuidelijk Azië

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagina vorig bijwerken: Friday, May 02, 2008 16:55:37 -0400