Aurangzeb

English

Deutsche

Italiana

Polska

Svensk

ελληνικά

汉语

اردو 

Française

Eesti

Nederlands

Português

Trke

Русский

日本語

العربية

Bosanskom

Española

Norsk

Suomi

 

 

 

فارسی

 

Det Mughal Imperium, (Mughal alternativ staver Mogul) var en imperium det for dens betydeligste territorial størrelse beherske deler av Afghanistan og det meste av det Sør Asia imellom 1526 og 1857. imperium ble stiftet av det Tyrkisk- Kjøter leder Babar inne 1526, når han overvant Trykkende Ibrahim Lodhi, det allersist det Delhi Trykkende for det For det første Kampen av Panikken. Ordet "Mughal" er det Persisk versjon av " kjøter".

Styre av Aurangzeb og avslå av imperium Abu Muzaffar Muhiuddin Muhammad Aurangzeb Alamgir ( november måned 3, 1618 Mars 3, 1707) likeledes kjent idet Alamgir Jeg var, linjalen av det Mughal Imperium fra 1658 til 1707.

I motsetning til hans forgjenger, Aurangzeb smal avsats en sjelden barsk og from livet. Streng forbundet å Islamabad og Deler (Islamabad rett) idet han forklarte seg var de grunnlag av hans styre Han hjelperen opp hans tro med aksjonen, avlyse det religiøs toleranse av hans forgjenger.

Aurangzeb anvendt enorm militær kunne å utfolde og konsolidere det Mughal imperium, for høy bekostning. Hans beherske inspirert oppstand hvilke han innskrenket i løpet av hans livet, bortsett fra hvilke eksplodert og absolutt forandret Sør Asia etter hans død.

Størrelse av Imperium inne det sen 1600s: det Mughals beherske nesten det sør tips av det Sør Asia.The allersist det stor Mughals var Keiseren Aurangzeb (16581707), hvem benyttede tronen av mordene alle av hans bror og innesperret hans egen far Shah Jahan. I løpet av hans femti- år styre, imperiumet nådd dens betydeligste fysisk størrelse bortsett fra likeledes viste det umiskjennelig underskriver av avslå. Det bureaucracy fikk voksen oppsvulmet og overdreven korrupt, og det veldig og unwieldy hæren bevist outdated våpen og taktikkene. Aurangzeb var ikke linjalen å restaurere det dynasty's avtagende formue eller prakten. Respektinngytende bortsett fra mangler inne det charisma behøvde å samle fremragende lieutenants, han var kjørt å forlenge Mughal herske over det meste av Sør Asia og å reestablish Islamabad ortodoks av adopsjon en reaksjonær standpunktet mot dem Muslims hvem han har mistanke om av akkord deres tro

Aurangzeb var involvert inne en serien av langvarig Warszawa: imot det Pakhtuns inne Afghanistan, det Trykkende av Bijapur og Golkonda inne det Deccan, det Marathas inne Maharashtra og det Ahoms inne angripe Bonde oppstand og opprør av innenbys ledere ble alle også vanlig, idet did det conniving av det adelsmann å gjemme deres egen rang på bekostning av en sikkert avkreftelse imperium Det i tiltagende forening av hans regjeringen med Islamabad fremme kjørte en kiler imellom linjalen og hans ingen-Muslim emner. Aurangzeb forbød bygningen av ny mal og reimposed det jizya. EN grunnleggende og en stilling av moral, han banner musikken for gårdsplassen, avskaffet høytidelig, og persecuted det Sikhs inne Punjab. Konkurrere for det Mughal tronen var mange, og det styre av Aurangzeb's etterfølgeren var kortlivet og fylte med strid Det Mughal Imperium erfaring dramatisk det omvendte idet område nawabs eller beherske blakk fjerne og grunnlagt selvstendig kingdoms. Det Mughals fikk å lage fred med Maratha armies, og Persisk og Afghaner armies invadere Delhi, bærer fjerne mange kostbarheter, inkluderer det Fred Tronen inne 1739.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paginer lest oppdatert: Friday, May 02, 2008 15:26:10 -0400