Bareilly

English

Deutsche

Italiana

Polska

Svensk

ελληνικά

汉语

اردو 

Française

Eesti

Nederlands

Português

Türkçe

Русский

日本語

العربية

Bosanskom

Española

Norsk

Suomi

 

 

 

فارسی

 

Vi Distriktet av Bareilly liggende imellom latitude 28 graden 1' og lengden 78 graden 58'k og 79 graden 47'E var en gang avsnittet av gamle Panchala, hvilke var hopp av floden Gomati inne det øst, Yamuna inne det vest, Kammeret inne det sør og opp på det nord den tilnærmelser det Himalayan foothills. Under siden Vedic periode Panchala ervervet anseelig vekt faktisk den ble det matrise av Siden Vedic Kulturen.

Fra arkeologisk innfallsvinkel det området av Bareilly er meget rik. Det i et stort omfang restene av Ahichhatra, hovedstaden by av Nordlig Panchala ha blitt oppdaget like ved Ramnagar Landsby av Aonla Tehsil inne distriktet. Den var under for det første excavations for Ahichhatra (1940-44) det det malt grå ware, forbundet med det advent av det Vedic Arier inne Ganga Yamuna Dal, var annerkjent for det første gang inne det tidligst høyder av byggetomta. Nær fem tusen mynter tilhørende perioder tidligere enn det av Guptas ha blitt utbytte fra Ahichhatra.

Alt etter overleveringen opprettelsen av det moderne by av Bareilly kanskje være datert en stund inne det for det første halvparten av det sekstende århundre. Den er sa det ettall Jagat Synge Katehriya grunnlagt en landsby alarmert Jagtpur om det år 1500. Inne 1537 hans to sønner Bas Deo og Knapp Deo var ansvarlig for grunnlegge Bareilly. Stedet var benevnt etter det to bror idet Bans Bareilly. Navnet Jagatpur er fremdeles selge i detalj av ettall av det mohallas av gjengangeren by Under styre av Mughal Keiseren Mohammad Akbar det Katehriyas steg inne oppstand bortsett fra den var tilintetgjort av det Mughal General Alma-Ata Ali Khan. Bas Deo av Bareilly hvem var så herskende over en anseelig Mughal myndighet ble ikke effektiv her over kassaskuff det Afghaner Rohilla adelsmann hvem var entrenched på disse kanter var fall. Utviklingen av byen var akselerere inne 1657. Når det Mughal Faujdar av Bareilly var Mukrand Rai. Han er godskrev å ha bygget det ny by av Bareilly av oppryddingen ut det Sal skog. angoraull Makrandpur Sarkar var benevnt etter seg og det av AlamgiriGanj etter Mughal Keiseren Mohammad Aurangzaib Alamgir. Det mohallas av Beharipur, Malookpur og Kazitola var likeledes grunnlagt av seg. Han likeledes bygget det Jamia Masjid og en stor videre der hvor det Qila Politiet Jernbanestasjon er plasserte.

Inne det attende århundre, distriktet av Bareilly ( nå en området av villvestfilm Uttar Pradesh) var
en del av det administrativ inndelingen kjent som Rohilkhand. Det spor av land danner det subah eller område av Rohilkhand var form alarmert Katehr/Katiher. Inne tolvtedelen århundre den var beherske av annerledes clans av Rajputs henvist å av det general navnet av Katehriyas.10[] Ved begynnelsen av det trettende århundre, når det Delhi Sultanate var bedrift etablerte, Katehr var delt inn i område av Sambhal og Budapest. Bortsett fra det tykkfallen skog land befengt med vill dyrene forsynt rettferdig retten slag av le for opprørere. Og virkelig, Katehr var bekjent for opprør imot keiserlig myndighet. Under Sultanate beherske, der var hyppig opprør inne Katehr. Alle var ruthlessly tilintetgjort. Trykkende Balban (1266-1287) bestilt enorm spor av jungle å bli klarnet så hva angår vil få område unsafe for det opprører. Det den minste avkreftelse av det sentral myndighet provosere virker av trassen fra det Katehriya Rajputs. Således det Mughals innviet det politikk av tildelt landskap for Afghaner ordning inne Katiher. Afghaner ordning fortsatt å bli oppmuntret helt gjennom det styre av Aurangzeb (1658-1707) og aften etter hans død. Disse Afghaner, kjent som det Rohilla Afghaner, forårsaket arealet å bli kjent idet
Rohilkhand. Det Mughal politikk av oppmuntrende Afghaner ordning for holder det Katehriyas inne sjekk arbeidet bare idet lang idet det sentral regjeringen var kraftig Etter Aurangzeb’s død, det Afghaner, har dem selv bli innenbys potentates begynte å gripe og oppta neighboring landsbyer. Den var med det innvandringen av Daud Khan, en Afghaner slave (Roh inne Pakhtun/Pashto betyr 'mountaineer') inne området det det Afghaner Rohillas fikk komme i prominence. Hans adoptert sønnen Ali Muhammad Khan lyktes inne parteringen ut en gods for seg inne distriktet med hans hovedkvarter for Aonla. Han var til sist fremstilt det lovlig beherske av Kateher av det Mughal keiseren, og området var heretter alarmert Rohilkhand i.e. "landet av det Ruhelas".

Det navnebeskyttet ordning av distriktet under periode imellom 1191 å 1701 er vanskelig å konstatere idet det meste av seg var uprooted av det Rohillas. Nadir Shah Durrani invadere og avskjediget Delhi inne 1739, utdeling dødelig slaget å Mughal Imperium. Senior Ali Mohammad (1721-48) av Rohilla tribe, en Pakhtun tribe fra Afghanistan, var allierte av Nadir Shah og var premien Bareilly og omringer territorial. Rohillas avgjort inne Bareilly og surrouding distriktene med 40,000 Afghaner. Denne Rohilla begrunne var basert inne Bareilly, og den var alarmert Rohilkhand.

Når det Marathas invadere Rohilkhand inne November måned 1772, de var avslå av det Rohillas ved hjelp av av det Nawabs av Avadh. Etter krigen når Nawab Shuja-Ud-Daula av Avadh forlangte det indemnity fra det Rohilla Senior Hafiz Rahmat Khan for det hjelpe gitt å seg, bortsett fra behovet var vrake av det Rohillas. Det irritert Nawab så ved hjelp av av Arrestordre Rask av Øst India Selskapet invadere Rohilkhand. Inne det påfølgende kampen av Mirranpur Katra inne 1774, Hafiz Rahmat Khan var drept og autoriteten av det Avadh ble grunnlagt over det hel område av det Rohillas. Det Avadh supermacy fortsatte ikke i lang tid på grunn av det montering gjelden med hensyn til opprettholdelsen av Engelsk presser inne området smal avsats å overgivelsen av det hele av Rohilkhand (inkluderer Bareilly) å det Øst India Selskapet av pakten av November måned 10, 1801. Meddelelsene av utbruddet av kampen av uavhengighet hvilke begynte for Meerut nådd Bareilly opp på Kanskje 14,1857. Folket steg inne oppstand, opptatt skatt og avbrent riksarkiv av Kotwali, Khan Bahadur Khan, det praktfull av Hafiz Rahmat Khan kunne blankett hans egen regjeringen av ansette Sobha Ram Diwan, Madar Ali Khan og Niyaz Muhammed Khan general og Horisont Lal idet paymaster. Med det dårlig av denne for det første krig av selvstendigheten over det hele, Bareilly også var absolutt subjugated av det Engelsk opp på 7th Kanskje 1858. Khan Bahadur Khan var setning til døden og var hang inne det Kotwali opp på Februar 24, 1860.

Prinsippsaken Muslim sammenfalle, antatt alvor under avslå av Muslim makt inne Sør Asia. Det for det første personen å realisere det er skarpsindigheten var det skolen theologian, Shah Waliullah (1703-62). Han i opplag opprettelsen av Islamabad renaissance inne Sør Asia og ble en kilde av inspirasjon for nært alle etterfølgende sosiale og religiøs forbedring bevegelser av det nittende og tyvendedelen århundre. Hans omgående etterfølgeren, inspirert av hans lærer, forsøkt å opprette en beskjeden Islamabad begrunne inne det nord- vest av India og de, under ledelse av av Sayyed Ahmad (1786-1831) av Bareilly, populær kjent som Sayyed Ahmad Shaheed Knapp, persevered i denne ledelsen. Sayyed Ahmad Knapp smal avsats en dårlig utdannet bortsett fra høylig motivere Muslim hæren fra Bareilly å Punjab å kamp det Sikhs hvem ha opptatt Punjab og var persecuting Muslims. Franske utdannet og utstyrt med moderne Sikh hæren overvant og massacred tusenvis av modig Bareilly Muslims soldat for Balakot like ved Kaghan dal Det mausoleums av to stor Muslim kriger, Sayyed Ahmad Shaheed Knapp og hans general Shah Ismail, og det alvor av det tusenvis av Muslim soldat fra Bareilly er lokalisert for Balakot.

Inne det tidlig del av tyvendedelen århundre, Bareilly var atter brennpunktet av en annen Muslim bevegelse, i denne omgang den ga stige til en ny tilbakegang Muslim avdeling, det resultere inne fremme splitting enheten av Islam Det Knapp theological bevegelse var inspirert av Ahmad Raza Khan av Bareilly (1856-1921). Det Knapp berettiget det meditasjon og skikk og bruk- fullastet Islamabad, undersøke saken grundig tied å det intercession av det Pirs av det krype. De mene det Prophet Mohammad var laget av Guddommelig Stråleglans (Noor) og fikk kunnskap av det ubekjent (Ilm ul Ghaib). Begge to disse overbevisningene er selvmotsigende å det Islamabad lærer siden den gir det guddommelig attributtene å human og det -tilbeder av håndgripelig emner. Disse Knapp overbevisningene har resultere inne det 'worship' av det alvor av Muslim saints (Qabar Lignelse) og det år i omkrets festen av fødselsdagen av Prophet Mohammad, kjent som Milano.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paginer lest oppdatert: Onsdag, August 17, 2005 11:37:29 ER -0400