Islam

English

Deutsche

Italiana

Polska

Svensk

ελληνικά

汉语

اردو 

Française

Eesti

Nederlands

Português

Türkçe

Русский

日本語

العربية

Bosanskom

Española

Norsk

Suomi

 

 

 

فارسی

 

Muslims er føle etter av Islam. Ettall av det tre større monotheistic religion på jorden, Islam telefonsamtalene for fullstendig aksept av og hengivelse å det lærer og som kan ledes guidance av God. Noen kanskje bli en Muslim, uten hensyn til kjønn, rase, eller nasjonalitet, av reciting en påstanden av tro og omfavnelse en lifestyle inne overensstemmende med Islam prinsippene Spesifikk virker, inkluderer rask, daglig bønn, og det pilgrimage å Mecca, er betraktet som det postkassen av Muslim sprit livet.

Der er en anslått 1.3 milliarden Muslims worldwide. De høre hjemme i enhver verden område og høre til mange annerledes kulturen og ethnic holdene. Det 10 land med det størst Muslim befolkninger, inne nedadgående ordre, er Indonesia, Pakistan, Bangladesh, India, Tyrkia, Iran, Egypt, Nigeria, og Porselen. Av disse, bare Egypt er en Araber land, og til tross for det stereotypes, bare 193 million av det verden Muslims—15 å 18 prosenten av det total—are Araber.

Islam er en system av religiøs overbevisningene og en alle- omfatte livsform. Ordet Islam stammer fra ordet kurant, hvilke betyr hengivelse eller fred Muslims er av den mening at God ( døyve) avsløre å det Prophet Mohammad lovene beherske samfunnet og det lated oppførsel av samfunnet medlemmer. Det er en incumbent på individ derfor å høre hjemme i en måte foreskrevet av det avsløre rett og på fellesskapet å bygge det perfekt human samfunnet på jord alt etter hellig injunctions. Islam gjenkjenner nei atskillelser imellom kirken og begrunne. Forskjellen imellom religiøs og sikre rett er en nylig utviklingen det reflektere det flere uttalt rollen av staten inne samfunnet, og Villvestfilm økonomisk og kulturell gjennomtrengning. Innvirkningen av religion opp på daglig livet inne Muslim land er far betydelig enn det grunnlegge inne det Vest siden det Midt Aldre.

Pliktene av Muslims blankett det fem postkassen av Islam, hvilke forklare det virker på krevd å demonstrere og reinforce religionen. Disse er opplesningen av det Shahada (" det er nei God bortsett fra God og Prophet Mohammad er hans prophet"), daglig bønn ( kurant), almsgiving (Zakat), rask (Sawm), og pilgrimage (Hajj).

Det mene er å be inne en foreskrevet måte etter rensningen igjennom ritual tvettingene hver dag for demringen, midt, midafternoon, solskinn, og nightfall. Foreskrevet knefall og prostrations akkompagnere andakten, hvilke det -tilbeder opplese fasadeforkledning mot Mecca. Når som helst mulig mannskap be inne samle seg for det mosque med en imam, og opp på Fredag lage en spesiell anstrengelse å gjøre så. Fredagen middag bønner skaffe anledningen for ukentlige prekener av religiøs ledere. Kvinner kunne også være til stede offentligheten -tilbeder for det mosque, der hvor de er adskilt fra mennene, til tross for høyst hyppig kvinner be her hjemme. EN spesiell funksjonell, det muezzin, i en behøve bønn å det hel fellesskapet for hensiktsmessigheten timen Dem uten for hørselsvidde avgjøre klokken av solen. Det Aazan ( arabisk for annonsering) er samtalen eller sammenkaller å offentligheten bønner proklamere av det Muezzmn (crier) fra det mosque to ganger daglig inne alle Muslim land. Inne liten mosques det Muezzin for Azan står for døren eller for partiet av bygningen; inne stor seg han tar opp hans holdning inne det minaret.

Det niende måneden av det Muslim kalenderen er Ramadan, en periode av obligatorisk rask inne commemoration av Prophet Mohammad's kvittering av God's revelation. Helt gjennom måneden nesten det syk og svak, gravid eller lactating kvinner, soldat i tjeneste, reise opp på på krevd reise, og ung barn er pålegge fra spising, drikker, smoking, eller seksuell samleie under daylight timene Dem voksen unnskyldt er tvang å holde ut en ekvivalent rask for deres tidligst opportunity. EN festive meal bryter det daglig rask og innsette en kveld av festmåltidet og festen. Det from frisk- å- gjøre vanligvis gjøre liten eller nei arbeide i løpet av denne periode, og noe forretningene slutte by all means eller del av dagen. Siden månedene av det galskap år løpe rundt igjennom det solar år, Ramadan faller for forskjellige årstider inne annerledes år. EN anseelig test av disiplin til enhver tid av det år, en rask det faller om sommeren tid pålegger meget streng motgang opp på dem hvem må gjøre fysisk arbeide.

Alle Muslims, det vil si en gang inne deres levetid, burde vil få hajj å Mecca å delta inne spesiell rites holdt der i løpet av tolvtedelen måneden av det galskap kalenderen. Prophet Mohammad off denne behov, endring pre- Islam skikk og bruk, å fremmheve steder forbundet med God og Avsliting (Hadrat Ibrahim), grunnleggeren av monotheism og far av det Araber igjennom hans sønnen Hadrat Ismail.

Det mindre postkassen av religionen, hvilke alle Muslims aksje, er jihad, eller det kampanjen å beskytte Islam landskap, overbevisningene, og anstalter; og det behov å gjøre barmhjertighetsgerninger og å unngå alle dårlig innfall, ord, og handlingen Dessuten, Muslims avtale opp på bestemt grunn- prinsippene av tro basert på det lærer av det Prophet Mohammad: det er ettall God, hvem er en enhet guddommelig tilværelse inne kontrasten å det Trinitarian overbevisningen av Kristen; Prophet Mohammad, det vare av en line av prophets begynnelse med Avsliting og inkluderer Moses (Hadrat Musa) og Jesus (Hadrat Isa), var valgt ved gud å gave Hans beskjed å humanitet; og det er en general oppstandelse på vare eller dom dag.

Det Muslim år har to religiøs festivals--Id al Adha, en ofrer festival opp på det tiende av Dhu al Hijjah, tolvtedelen måneden; og Id al Fitr, det festival av avbrytelse det rask, hvilke feire utgangen av Ramadan på i fremste rekke Shawwal, det tiende måneden. Å Solblank disse er de fleste betydelig festivals av det år. Hver vare tre eller fire dager, hvorav folk oppføre deres best klærne, besøk, gratulere, og tildele begavelser opp på hverandre. Inne addisjon, begravelsesplass er besøk. Id al Fitr er feiret flere glad, for resten merkene utgangen av vanskelighetene av Ramadan. Festen likeledes ta sted, skjønt færre omfattende, opp på det Prophet's fødselsdagen, hvilke faller på tolvtedel av Rabiat al Awwal, det tredje måneden, og på i fremste rekke Muharram, begynnelsen av nyttåret.

Sharia

I løpet av hans levetid, Prophet Mohammad holdt begge to sprit og midlertidig ledelse av det Muslim fellesskapet. Religiøs og sikre rett flettet, og alle Muslims ha tradisjonell blitt under forutsetning av deler, eller religiøs rett. EN allsidig retts systemet, deler bebygget skrittvis igjennom det for det første fire århundre av Islam, opprinnelig igjennom sammenvoksingen av forrang og forklaring av forskjellige dommere og scholars. I løpet av det tiende århundre, juridisk opinion begynte å gjøre hard i autoritativ herskende, og det overført bab al ijtihad (port av forklaring) stengt. Deretter, snarere enn oppmuntrende fleksibiliteten, Islam rett fremmheve opprettholdelsen av rangen quo.

Ordet “Islam” betyr “submission.” EN “Muslim,” derfor, er ettall hvem underkaste seg å det ville av God. Deler, hyppig oversatt idet “Islamic law,” er ingen av to en dokumentet heller ikke en koden inne det streng fornemme, bortsett fra temmelig en fusjonen av kristendomskunnskap (Quranic) injunctions, ordtak av det Prophet Mohammed, rettslig herskende, og juridisk kommentar behandling med alle aspektene av sosiale, økonomisk og politisk livet, analog med Jødisk Halakhic rett.

Islam, like Judaism, er en religion av lover – det er juridisk koden, ikke en tøddel theology, hvilke innarbeide kriteriene av rett og galt, lated og upassende opptreden Like Halakhah, Deler er trodde å bli ordained ved gud og dens rekkevidde å bli sum, oppstiller fra det høyde idealer å det minutt av daglig livet. Aften det ord Halakhah og Deler, ha lignende betydninger og kanskje være oversatt idet det “path” eller “road” å rettferdighet.

I sin ideal blankett, Deler forsikrer det rettigheter av alle i en Islam begrunne. Fiqh er Islam jurisprudence; den blankett grunnlaget av Deler og er en forarbeide av igangværende forklaring. Således det er en ingen av to statisk heller ikke monolithic, og kanskje ta annerledes blankett inne annerledes land eller fra ettall periode av historien å en annen. EN klassisk tekst opp på Deler, av det fjorten- århundre skolen, Ahmad ibn Naqib al-Misri, avtaler med en rikt utvalg av emner, inkluderer renheten av hjertet, rask, skilsmissen, backbiting, forbrytelser, og lov av krigføring.

Det hudud kan særpreget idet det Islam “penal koden foreskrevet av deler Lovene av hudud identifisere punishable forbrytelser, typene av vitne behøvde å dømt noen av en forbrytelsen, og det straffen for forskjellige forbrytelser.

Islam har nei grunn- begrep av inalienable rettigheter og er ikke skriftlig tillatelse individet å glede seg over det frihet av aksjonen og forening karakteristisk for en demokratiet. Inne Islam fastslår, der hvor det er nei formell annerkjent atskillelse imellom religion og rett, mosque og begrunne, Deler er skatte og forevist (dersom ikke alltid forenlig gjennomført) idet det final og endelig formulation av loven av God, ikke for å være revidert eller reformulated av bare dødelig og faller menneskene. Inne Egypt, Algeria, og Palestine, det Deler er faktisk ignorert som guide å spesifikk lovgivningen eller regjeringen politikk opp på mange livsviktig utgaver Det resterende Muslim land, hvilke adoptert Villvestfilm- smak juridisk og politisk systemer under kolon tutelage, skatte Islam rett inne deres koder og lover å forskjellige gradene Disse nasjon omfang fra Pakistan, med dens inderlig politisk agitasjon over oppfattelsen og out av Deler, å Indonesia, en selv- proklamere sikre nasjon det er hjemmet å mer enn 180 million Muslims.

Takfir - fordømmelsen av en Muslim av en annen Muslim som kafir (i.e., disbelievers ytterside det blek av Islam) -- er strengt forbudt inne det Quran, det Hadith, og skriveriene av mange fremragende dyktig Muslim autoritetene. Bortsett fra fatwas av apostel og her over likeledes idet kufr innenfor lovens grenser Muslim ummah er ingen av to få heller ikke far inne imellom.

Etter Prophet Mohammad's død lederene av det Muslim fellesskapet consensually valgte Hadrat Abu Bakr, det Prophet's far- inne- rett og ettall av hans tidligst føle etter, å lykkes seg. På det tid noe mennesker favoritt Hadrat Ali, Prophet Mohammad's fetteren og det husband av hans datter Fatima, bortsett fra Ali og hans tilhenger ( det Shia Ali, eller Parti av Ali) senere annerkjent det fellesskapet valget. Morgendagen to caliphs ( etterfølgeren)--Hadrat Umar, hvem lyktes inne A.D.634, og Hadrat Usman, hvem tok makt inne A.D.644--glede seg over anerkjennelsen av det hel fellesskapet. Når Ali til slutt lyktes å det caliphate inne A.D.656, Muawiyah, beherske av Syria, opprør inne navnet av hans morder kinsman Uthman. Etter det påfølgende sivil krig, Ali flyttet hans hovedstaden å Irak, der hvor han var morder kort etter der etter.

Hadrat Ali's død endte det allersist det så- alarmert fire ortodoks caliphates og perioden i hvilket helheten fellesskapet av Islam annerkjent en enkelt caliph. Muawiyah proklamere seg caliph fra Damascus. Det Shia Ali nektet å anerkjenne seg eller hans line, det Umayyad caliphs, og trekke tilbake inne det for det første stor schism å opprette avvikeren avdeling, kjent som det Shias, hjelper kravene av Ali's line å det caliphate basert på nedgang fra det Prophet. Det større faktum, det Solblank, holde fast ved å posisjonen det det caliph må være velge, og over det århundre de har representert dem selv idet det ortodoks armen.

Avdeling


 

 

 

 

 

 

 

 

Paginer lest oppdatert: Onsdag, August 17, 2005 11:37:29 ER -0400