Pakistan

English

Deutsche

Italiana

Polska

Svensk

ελληνικά

汉语

اردو 

Française

Eesti

Nederlands

Português

Türkçe

Русский

日本語

العربية

Bosanskom

Española

Norsk

Suomi

 

 

 

فارسی

 

Landet av Pakistan forlenger fra det Himalaya Fjell å det Araber Hav frem det Innsette Elv og dens bi-. Den var inne disse landskap det det Innsette Dal Kulturen, ettall av det høyst briljant inne annalene av human historien, flourished med dens hovedavdeling sentre for Moenjo Daro inne Sindh, Plage inne det Punjab, Kej inne det Baloch område og Judeiro Daro inne det Pakhtun område. Den var her over det Buddhist kulturen blomstre og nådd dens senit under det Kushans inne formen av Gandhara kulturen for tvillingen byer av Peshawar og Taxila. Den var på denne meget jord det det Greco-Bactrian kulturen fikk dens best blomst og igjen det indelible merkene av behendighet Gresk kunst inne det Potwar tallerken i nærheten Rawalpindi og Kashmir. Helheten Balochistan er strømmen med det restene av det tidligst produktene av man's aktivitetene "Pakistan er en område hvilke er blitt iøynefallende betydelig inne utviklingen av kulturen" ('Pakistan og Villvestfilm Asia, Av Prof. Normal Brun).

Det Innsette Dal Kulturen av Pakistan og Gangetic Dal Kulturen av India ha være igjen separat berettiget. Faktisk Pakistan basert regjeringen beherske over nordlig India oftere og for mange lengere perioder enn Indisk basert regjeringen ha beherske over Pakistan territorial. Hva mere er betydelig, Pakistan idet en selvstendig land alltid sett westward og fikk flere forbindelser ethnic, kulturell, språklig, religiøs, reklamen, likeledes idet politisk med det Sumerian, Babylonier, Persisk, Gresk og Sentral Asiaten kulturen enn med det Gangetic Dal. Den var bare fra det Muslim periode onward det den ble subservient å nordlig Indisk regjeringen. Aften denne periode er ikke anvende av opprør og heldig hevdelsen av uavhengighet av folk av Pakistan. Inne det pre-Muslim periode, India stor ekspansjon avdekker stor portions av det Sør Asia tok sted bare under styre av det Mauryas (3rd århundre BC), det Guptas (4th århundre Annonse), Raja Meget streng (7th århundre Annonse), det Gurjara imperium av Raja Bhoj (8th århundre Annonse) og det Pratiharas (9th århundre Annonse). Det er en betydelig å note det bortsett fra for det Maurya periode varer knapp hundre år, under ikke noen av det annet dynasties did det Indisk basert regjeringen noen gang beherske over Pakistan. De alltid være igjen øst av elv Sutlej. Persisk Achaemenian Imperium erobret Pakistan og den være igjen del av Persisk imperium om mere enn to flere hundre år. Alexandria det Stor likeledes erobret satrapy av Pakistan og did i korte trekk korslagt i India bortsett fra kommet tilbake etter hans hæren nektet å fremskritt fremme i Sør Asia. Pakistan være igjen del av det Hellenic verden for neste flere hundre år. I løpet av det Araber beherske, det territorial av Pakistan var kjent som 'Sindh' og India var kjent som 'Hind'. Det Araber dynasties beherske Pakistan fra Baghdad inne Irak og Damascus inne Syria for mer enn to flere hundre år.

Idet pekte ut av mer enn ettall skribent, det fem tusen år historien av Pakistan avsløre det dens uavhengighet fikk blitt en beherske stund dens subservience å eller feste med India en unntakelsen. "helt gjennom det meste av det registrert historien det nord- vest (i.e. Pakistan) har normalt blitt enten den ene eller den andre av selvstendig eller innlemmet i en imperium hvis knutepunktet kvad fremme inne filmen. anledninger når den har blitt ledet fra en knutepunktet fremme øst ( India) ha blitt unntaket snarere enn målestokken; og det kreasjon av Pakistan hvilke er blitt beskrevet som geographer’s mareritt er historisk en reversjon å normal idet Pakistan er bekymret" ('A Studere av Historien, av EN J Toynbee).

I løpet av dens fem tusen år kjent historien, Pakistan er blitt subservient å Sentral Indisk regjeringen bare under Maurya, det Tyrker- Afghaner og Engelsk perioder hvem var Buddhist, Muslim og Kristen respectively. Stund det Mauryan (300-200 BC) og Engelsk (1848-1947) perioder varte knapp hundre år hver, det Tyrker- Afghaner periode var det lengst avdekker en tidsrommet av mer enn 600 år. Det Mughal Imperium beherske det meste av Pakistan og stor deler av India og Bangladesh om mere enn tre flere hundre år.

Pakistan, det Innsette land, er barnet av det Innsette på samme måte idet Egypt er gaven av Nile. Det Innsette har forsynt samhold, fruktbar, kommunikasjon, ledelsen og det hel landskap å det land. Dens plasseringen merkene den som stor dividere likeledes som koble sammen imellom sentral Asia og sør Asia Bortsett fra det historisk bevegelser av folket fra Sentral Asia og Sør Asia ha gitt å den en blokkannulleringstegn av dens egen og ha etablerte nøyere slektning imellom folket av Pakistan og dem av Iran, Afghanistan, Tyrkisk, Tajikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Kazakhistan, Uighuristan, Kyrghyzistan, Tataristan, Bashkiristan, Daghistan, Chechenistan, Azerbaijan, Kurdistan og Tyrkia inne marken av kulturen, religion, ethnicity, omgangsspråk, litteraturen, næringen, kjole, møbler og folklore.

Zorastarianism og Manichaeism fra Persia, Hellenic religion fra Hellas, Buddhism og Hinduism fra India flourished inne Pakistan. Det Halv- religiøs tradisjon fra Judaism, Kristen, og Islamabad idet uttrykt i Torah, Bibel og Quran ha blitt integral del av Pakistan religiøs sammenfalle. Pakistan restene dype conservative Islamabad nasjon med over 98% Muslim befolkning og høy pilgrimage rate å Makkah og Madina inne Saudi Arabia. Over 84% av Pakistansk Muslims følge etter etter Solblank Hanafi skolen av jurisprudence og 14% følge etter etter Shia Ithna Skamfull skolen av jurisprudence. Der er liten holdene tilhørende Shia Nizari Ismaili og Shia Dawoodi Bohra skolene av jurisprudence. Det ingen-Muslim minoriteter er nær 2% av befolkningen og de inkludere: Kristen, Bakben, og Qadianis.

Det er Araber Hav det har åpen dørene for reise over å det Araber verden igjennom det Persisk Kløft og Rød Hav rett inn i gamle kulturen av Mesopotamia og Egypt. Det er en denne Hav reise det ga å det Innsette Land dens tidligst navnet av Meluhha fordi det Innsette folk var særpreget idet Malakka (Sailor) inne det Babylonier arkivene. Det er en for denne grunn det det eldst kulturen av denne land, alarmert Innsette Kulturen, fikk unbreakable bånd av kulturen og handelsforbindelsen med det Persisk Kløft Fastslår av Dubai, Abu Dhabi, Aksje, Qatar, Bahrain og rett fra Yemen og Oman å Kuwait og Persia. Stund en Meluhhan landsby hoppet opp inne gamle Mesopotamia ( moderne Irak), det Innsette sel, malt rote med, Lapis Lazuli og mange annet artikler var ombyttet for kobber, tin og adskillige annet emner fra Oman og Persisk Kløft Fastslår. Det er en å letter denne handel det det Innsette skriver var utfoldet inne det likt protokollen- symbolsk smak idet det moderne cuneiform skriver av Mesopotamia. Det Baloch og Sindh kysten havnebyer likeledes bar i et stort omfang handle med Afrikaner havnebyer inne Ethiopia, Somalia, Zanzibar, Kenya, og Tanzania. Pakistan havnebyer var likeledes meget aktiv inne handle med Romersk og Byzantine empires.The fables av Sindbad seileren, 'Sindbad Jahazi' (Sindbad det Forsendelse med skip), er likeledes basert opp på historisk Sindhi handler expeditions å annet deler av Southeast Asia, Afrika, Rød Hav, og Persisk Kløft. Mange siden inne historien det er forfølgelse av denne sjøvannet handel det introdusert Islamabad fra Arabia inne å Pakistan. Pakistansk havnebyer likeledes fikk i et stort omfang handle med Ottoman og Safavid imperium. Tvillingen grunnlag av kulturell koble sammen ha hjalp bygge det stabile edifice av Islamabad kulturen i dette landet. Alle disse kulturell bebyggelser er Lagt ned i inne personligheten av folket av Pakistan.

Moderne Pakistan fortjene det er uavhengighet fra Engelsk kolon imperium opp på 14th August måned 1947. Denne moderne Islamabad nasjon ble grunnlagt av lang frihet kamp av lederene av Muslim Forening; Quaid-e-Azam (stor Leder) Mohammad Ali Jinnah, Shair-e- Mos ( dikter av det Øst) Mohammad Iqbal, Quaid-e- Møllen ( leder av nasjonen) Liaqat Ali Khan, og Madrid-e- Møllen ( moder av nasjonen) Fatima Jinnah.

Befolkningen av Pakistan inne 2005 er anslått å bli over 160 million Hovedstaden av Pakistan er Islamabad ( by av Islamabad). Der er fem område av Pakistan: Kashmir, Punjab, Sarhad, Balochistan, og Sindh. Språkene av Pakistan er Urdu, Punjabi, Sindhi, Pashto, Kashmiri, Seraiki, Baloch, etc.