Bareilly

English

Deutsche

Italiana

Polska

Svensk

ελληνικά

汉语

اردو 

Française

Eesti

Nederlands

Português

Türkçe

Русский

日本語

العربية

Bosanskom

Española

Norsk

Suomi

 

 

 

فارسی

 

Områden av Bareilly lögnaktig emellan latitude 28 grad 1' och longituden 78 grad 58'k och 79 grad 47'E var en gång delen av forntida Panchala, vilken var hopp vid floden Gomati inne om öster, Yamuna inne om väster, Kammare inne om söder och på den norr den närmandena den Himalayan foothills. I löpet av senare Vedic period Panchala förvärvat betydande mening faktisk den ble den matris av Senare Vedic Civilization.

Från arkeologisk punkt om synen den områden av Bareilly är mycket rik. Den vidsträckt resten av Ahichhatra, huvudstaden stad av Nordlig Panchala har blitt upptäckt nära Ramnagar By av Aonla Tehsil inne om områden. Den var i löpet av första grävning på Ahichhatra (1940-44) så pass den malt grå varor, förbundet med det advent om Vedic Arier i Liga Yamuna Dal, var recognized för den förste gång inne om tidigt nivån om tomt. Nästan fem tusen mynter tillhörande perioderna tidig än så pass av Guptas har blitt avkastning från Ahichhatra.

Alt efter traditionen grundanden om modern stad av Bareilly Maj bli daterat något time inne om första halva av den sextonde århundrade. Den är sa så pass en Jagat Sjunga Katehriya grundlagt en by alarmerat Jagtpur omkring den år 1500. I 1537 hans två son Bas Deo och Knapp Deo var ansvarig för grunda Bareilly. Ställen var benämn efter den två bror så Bans Bareilly. Namnen Jagatpur är stilla hålla kvar vid en om mohallas om gammal stor stad I löpet av regera av Mughal Kejsare Mohammad Akbar den Katehriyas ros i revoltera utom den var krossade vid den Mughal General Alma-Ata Ali Khan. Bas Deo av Bareilly vem var han då härskande över en betydande Mughal myndighet blevinte effektiv här odla den Afghaner Rohilla adlig vem var entrenched på dissen kanter var störta. Utvecklingen av staden var accelerera i 1657. När den Mughal Faujdar av Bareilly var Mukrand Rai. Han er krediterade till har bygget den ny stor stad av Bareilly vid klarnande ute den Sal skog. mohairen Makrandpur Sarkar var benämn efter honom och så pass av AlamgiriGanj efter Mughal Kejsare Mohammad Aurangzaib Alamgir. Den mohallas av Beharipur, Malookpur och Kazitola var också grundlagt vid honom. Han också bygget den Jamia Masjid och en stor fort var den Qila Bevaka Station är placerat.

Inne om artonde århundrade, områden av Bareilly ( nu en områden av västlig Uttar Pradesh) var
en del om den administrativ division känt som Rohilkhand. Den period av landa formande den sub-agent eller provins av Rohilkhand var förut alarmerat Katehr/Katiher. Inne om tolfte århundrade den var regel vid olik clans av Rajputs hänskjut till vid den general namn av Katehriyas.10[] Ved begynnelsen om trettonde århundrade, när den Delhi Sultanate var firma fast, Katehr var delat in i provins av Sambhal och Budapest. Utom den tjock skogig land hemsök med vild djuren försynt rättvis rätten slag av skydd för rebellerna. Och verkligen, Katehr var bekant för uppror emot kejserlig myndighet. I löpet av Sultanate regel, där var frekvent uppror i Katehr. All var skoningslös krossade. Kvav Balban (1266-1287) beordra vidsträckt period av djungel till vara klarade så vad angår göra det areal osäker för den upprorisk. Den den minst försvagande om central myndighet reta upp uppföra av utmaningen från Katehriya Rajputs. Sålunda den Mughals börjat den försäkringsbrev av tilldelat landskap för Afghaner bosättning i Katiher. Afghaner bosättning fortsatt till vara uppmuntrat alltigenom den regera av Aurangzeb (1658-1707) och jämn efter hans frånfälle. De här Afghaner, känt som den Rohilla Afghaner, orsakat områden till vara känt så
Rohilkhand. Den Mughal försäkringsbrev av uppmuntrande Afghaner bosättning för hållande den Katehriyas i check arbetat bara så lång så den central regering var stark Efter Aurangzeb’s frånfälle, den Afghaner, har sig bli lokal potentates begynt till gripa och ockupera neighboring byn. Den var med det invandringen av Daud Khan, en Afghaner slav (Roh i Pakhtun/Pashto medel 'mountaineer') inne om områden så pass den Afghaner Rohillas har komma in i framträdande plats. Hans adopterat son Ali Muhammad Khan följet i snideriet ute en gods för sig själv inne om områden med hans högkvarter på Aonla. Han var till sist gjord den laglig guvernör av Kateher vid den Mughal kejsare, och områden var hädanefter alarmerat Rohilkhand i.e. "jorden av den Ruhelas".

Den ägande bosättning om områden i löpet av period emellan 1191 till 1701 är besvärlig till förvissa sig om så högst omen dem var rycka upp med rötterna vid den Rohillas. Nadir Shah Durrani invadera och plundra Delhi i 1739, utdelning dödlig blåsa till Mughal Rike. Huvudman Ali Mohammad (1721-48) av Rohilla folkstam, en Pakhtun folkstam från Afghanistan, var bundsförvant av Nadir Shah och var tilldela Bareilly och omgivande territorium. Rohillas avgjort i Bareilly och surrouding distrikten med 40,000 Afghaner. Den här Rohilla stat var baserat i Bareilly, och den var alarmerat Rohilkhand.

När den Marathas invadera Rohilkhand i November 1772, de var avslå vid den Rohillas med det hjälp om Nawabs av Avadh. Efter krigen när Nawab Shuja-Ud-Daula av Avadh fordrat den indemnity från Rohilla Huvudman Hafiz Rahmat Khan för den hjälp givit till honom, utom begäraen var förkasta vid den Rohillas. Den irriterat Nawab då med det hjälp av Berättiga Rask av Öster Indien Sällskap invadera Rohilkhand. Inne om påföljande strid av Mirranpur Katra i 1774, Hafiz Rahmat Khan var slaktat och myndigheten om Avadh blev grundlagt över den hel territorium om Rohillas. Den Avadh supermarket betraktade inte i lang tid på grund av den monteringen skuld på redovisa om uppehållandet av Engelsk pressar inne om områden smal avsats till ge sig om helhet av Rohilkhand (inklusive Bareilly) till Öster Indien Sällskap vid fördragen av November 10, 1801. Nyheterna av utbrotten om kämpa av oberoende vilken startat på Meerut sträck Bareilly på Maj 14,1857. Folk ros i revoltera, ockuperat skattkammare och avbränt arkivera av Kotwali, Khan Bahadur Khan, den sonson av Hafiz Rahmat Khan kunde form hans äga regering vid utnämna Sobha Slå ned Diwan, Madar Ali Khan och Niyaz Muhammed Khan general och Horisont Lal så paymaster. Med det misslyckanden av den här första krig om oberoende överallt, Bareilly alltför var absolut underkuvande vid den Engelsk på 7th Maj 1858. Khan Bahadur Khan var döma till död och var hänga inne om Kotwali på Februari 24, 1860.

Spörsmålen om Muslim identiteten, anta alvaren i löpet av avböja av Muslim förmåga i Söder Asien. Den första person till realiserbar den er skarpsinnigheten var den vetenskapsman theologian, Shah Waliullah (1703-62). Han lägga grundanden av Islamabad renässans i Söder Asien och ble en källa av inspiration för nästan alla följande social och religiös reformera rörelserna av den nittonde och tjugonde århundrade. Hans omedelbar efterträdaren, inspirerat vid hans undervisning, försökt till grunda en blygsam Islamabad stat inne om norr- väster av Indien och de, under det ledarskap om av Sayyed Ahmad (1786-1831) av Bareilly, populär känt som Sayyed Ahmad Shaheed Knapp, ihärdighet i denne riktning. Sayyed Ahmad Knapp smal avsats en dålig tränad utom högt motivera Muslim armé från Bareilly till Punjab till slagsmål den Sikhs vem har ockuperat Punjab och var förfölja Muslims. Franske tränad och utstyrt med modern Sikh armé besegrat och massaker tusenden av trotsa Bareilly Muslims soldat på Balakot nära Kaghan dal Den mausoleums av två stor Muslim krigare, Sayyed Ahmad Shaheed Knapp och hans general Shah Ismail, och den grav om tusenden av Muslim soldat från Bareilly de/vi/du/ni är lokaliserat på Balakot.

Inne om tidigt del om tjugonde århundrade, Bareilly var igen focusen av en annan Muslim rörelse, den hår time den gav resa upp till en ny bakåtriktade Muslim del, så pass vara resultatet i längre bort splitting enheten av Islamabad Den Knapp theological rörelse var inspirerat vid Ahmad Raza Khan av Bareilly (1856-1921). Den Knapp berättigat den meditation och sed- lastad Islamabad, undersök saken grundlig bindet till intercession om Pirs om relikskrin. De tro på så pass Profetisk Mohammad var laget av Gudomlig Strålglansen (Noor) och har kunskap om okänd (Ilm ul Ghaib). Båda de här överbevisningarna de/vi/du/ni är motsägande till den Islamabad undervisning sedan dess den gir den gudomlig attributen till mänsklig och den dyrkan av påtaglig syfte. De här Knapp överbevisningarna har vara resultatet inne om 'worship' om grav av Muslim Sankt (Qabar Parasit) och den år rund firande om födelsedagen av Profetisk Mohammad, känt som Milano.


 

 

 

 

 

Sida Sist Uppdaterat: Sunday, September 04, 2005 12:28:37 PM -0400