Urdu

English

Deutsche

Italiana

Polska

Svensk

ελληνικά

汉语

اردو 

Française

Eesti

Nederlands

Português

Türkçe

Русский

日本語

العربية

Bosanskom

Española

Norsk

Suomi

 

 

 

فارسی

 

 

Se on alhainen anastaminen että Urdu synnynnäinen kotona Mughal leirintäalue -lta Imperaattori Muhammed Shaahi Jahan (1628–58) jokin aika aikana edellä puoli -lta seitsemäs vuosisata. Se on ankara hämmästyttävä että nyt kuluva on joten aava aueta koska proponents -lta teoria aari moinen luja koska Murjoa Muhammed Husaari Azad, Arvonimi ristimänimen edessä Syed Ahmed Kaani ja Mir Aman Dehlvi. Nämä piirteet aari kirjallinen jotta elatus esittää kiertelemätön ja kimmoisuus lukija kaikinpuolinen mallikelpoinen jokseenkin nyt kuluva ylänkömaa kiistanalainen, kiistanalainen ja mielenkiintoinen antaa.

Se on ei by helppo asia jotta kaivaa rikki juurekset jokin kielenkäyttö, se kanisteri olla verrata jotta määrittää sijainti juontaa -lta joki : te kanisteri panna aivan eri lopputulos polveutua seuraava eri elämäntapa. Ainoastaan asia -lta Urdu on vähäinen määrä eri, joka hätäkeino asia kahdentaa hankala, koska me ehtoa tehdä tutkimusmatka kotona seuraava piirteet

Kuin enimmät toinen kielenkäyttö -lta maailma, Urdu kanssa alku sen kaunokirjallisuus alusta loppuun runous Kas noin tokko me keila heittää edellä Urdu runoilija, me pitäisi olla etevä jotta etsiä heittää alkuperä -lta kielenkäyttö jotta kauniilta tuntuva arvo. Joten miljoona dollari asia: Joka edellä Urdu runoilija

Eri tottelee nimeä hankkia kimmoisuus jotta nyt kuluva asia Murjoa Muhammed Husaari Azad kirjailla kotona hautapatsas Aab- e-kirjain-Hayat' (kyyneltyä -lta Elinikäinen) vaatia itselleen että Wali Deccani (1644-1707) on " Baijeri Aatami" ( perustaa isä) -lta Urdu runous asettaa riviin venyttää edelleen taaksepäin luona jälkeinen tutkia ja kunnioittaa antaa aikana jotta Quli Qutub Shaahi (1565-1610), Kuningas -lta Golkanda.

Ajanmukainen tutkia, joka tapauksessa, has nisä edes syventäminen ja kas noin Khawaja Masud Saad Lohenpunainen hummata Iranilainen runoilija joiden aika aika 12th vuosisata ILMOITUS on tavallisesti kiitollisuuden osoituksena koska edellä Urdu runoilija. pulmallinen tilanne tähän on että me don't hankkia jokin kirjallinen Kalaam, i.e. kirjallinen aikaansaada, -lta Khawaja avulla objektimuoto, ei edes ainoa shair ( asenne) ! Aivan me osata -lta -nsa kirjaillen kotona Urdu ( kielenkäyttö varmasti ei tunnettu luona nyt kuluva maine kotona ne silloin tällöin) on ilmoitus luona Amir Khusrau (1253-1325) joka erotodistus kotona aloittaa -lta -nsa kuuluisa kirjanpidollinen 'Ghuratul Kamal' että Khawaja Masud Saad Lohenpunainen had -nsa Dewan ( runous kanto) kotona kolme kielenkäyttö : Iranilainen, Turkin kieli ja Urdu.

Khawaja Masud Saad Lohenpunainen apulaislääkäri -lta Lahore, joka iso kirjain -lta Sulttaani Mahmud Ghaznavi ja -nsa edelläkävijä polveutua 413H jotta 583H, i.e 979-1030 Ilmoitus. edellä aktiivi interaktio -lta Etelä- Aasialainen kielenkäyttö avulla Iranilainen raivo hankkia alku aikana nyt kuluva aika koska avara joukko -lta Iranilainen puhuva Muhamettilainen höytyvä jotta Punjab. armeija käsittää -lta kumpikin ammattiosasto ja muuttolintu palvella sotamiehenä. kauniilta tuntuva joukko -lta saarnaaja ja Sufis, ajaksi esikuva Hazrat Sub- Hujveri kansan keskuudessa osata koska Aineisto Ganj Bakhsh ( kuihtua 465) ja Shaahi Yousuf ( kuihtua 550) alku aueta asia -lta Muhamettilaisuus jotta ammattiosasto asujaimisto. arpa -lta intermarriages raivo hankkia varattu kohta. eloisa interaktio kesken viljely raivo hankkia edellyttää alhainen kielenkäyttö. Se on ajatus että edes Sulttaani Mahmud Ghaznavi toukokuu hankkia jokin tuttu avulla ammattiosasto kielenkäyttö koska -nsa komea frankeerata ikävystyttää by kaiverrus kotona Sanskrit model after ainoa band ja model after toinen band. Jokin Hindulainen runoilija had kin kirjallinen Qasidas (Eulogies) kotona kunnioittaa -lta Sulttaani Mahmud Ghaznavi kotona Sanskrit.

Professori Hafiz Mahmud Kreivikunta kotona -nsa historiallinen kirjanpidollinen "Punjab Mein Urdu" (Urdu kotona Punjab) korostaa että nyt kuluva interaktio kesken ammattiosasto kielenkäyttö -lta Punjab avulla Iranilainen -lta siirtolainen kimmoisuus alku jotta protokolla kielenkäyttö. Jahka Sulttaani Qutb-ud- Humu Aibak (1150-1210) kääntyä iso kirjain polveutua Lahore jotta Delhi kotona 1193, sata -lta tuhansittain -lta ihmiset palvella sotamiehenä, apuraha, kirjoittaja, heimo, kauppias, hallinto alainen, taiteilija, Sufis ja toiset - muuttaa en ainemäärä avulla hänelle ja ajaa nyt kuluva protokolla kielenkäyttö avulla heidät. Nyt kuluva kielenkäyttö jahka vaikuttaa toisiinsa avulla ammattiosasto dialects -lta Delhi ja ympäristö kohta asteittain edistää ardor ajanmukainen Urdu.

Kriittinen asia ilmaantua aikaa nyt kuluva liitoskohta: joka eli toivoisin olevani kielenkäyttö olemassaolo puhuttu kotona Delhi aikaa että aika? Jotta olla vastuussa nyt kuluva asia, me hankkia jotta kaivaa vähäinen määrä syventäminen ardor historia kotona asia, aivan ardor Kivinen Ikääntyä!

Se on tavallisesti väärä että Dravidians toivoisin olevani alkuperäiskappale asukas -lta Etelä- Affair ja Aryans siirtoväki heidät. Ainoastaan kaivaminen aikaa eri asema kotona Etelä- Affair hankkia esitellä että Dravidians itseänsä toivoisin olevani mahanhyökkääjä polveutua Iran ja he miehitetty Etelä- Affair kauan aiemmin Moenjodaro ja Harrappa kulttuuri alku- ihmiset -lta Etelä- Affair aari tunnettu koska Ajallinen heimo, joka aari ajatus jotta olla jklle sukua oleva jotta Alkuasukkaat -lta Australia. Ajallinen ihmiset jarru eri kielenkäyttö kuin Bhel, Svara, Kaul, jne. kielenkäyttö -lta kakkonen kulttuuri sekoittaa ja kimmoisuus aiheutua jotta veres kielenkäyttö. Se on mielenkiintoinen jotta huomata että usea sana me käytetty alhainen kotona Urdu jhoNpaRee (hökkeli), naanaa ( isoisä), saalaa (lähimmäinen- kotona- ertaa), aaNchal ( kaulaliina), gehnaa ( rannerengas), kos ( englanninpeninkulma), dhatooraa, karailaa (Zucchini), phaaTak ( ä), DanDaa ( arastella), daalaan, DheeT ( härkäpäinen), ilmaantua paRos, dhoom dhaam ( tuhlaavainen hipat) jne itse asiassa ajoittaa taaksepäin jotta että Ajallinen aika, tuhansittain -lta ikä sitten. interaktio -lta hyökätä Dravidian avulla Ajallinen raivo hankkia aiheuttaa jokin veres kielenkäyttö, vieras Dravidian kielenkäyttö

Kuin Muhamettilainen hyökkäys -lta Indus laakso aikaa hapantua -lta tuhatvuotinen valtakunta, rinnakkainen hyökkäys -lta Etelä- Affair had varattu kohta liepeillä 3500 ikä sitten: hyökkäys -lta kauniilta tuntuva, iso, heroiini- käsittelevä soturi polveutua Euraasialainen astuva, Aryans. Aryans johtua kotona useat aalto, aikana aika -lta useat sata ikä Päälle heidän kohta kotona Etelä- Affair Aryans kohdata Dravidian kielenkäyttö Se on mielenkiintoinen jotta huomata että Brahui, asuen kielenkäyttö puhuttu kotona Balochistan ala -lta Pakistan, on kin Dravidian kielenkäyttö, koska aari usea Dravidian kielenkäyttö kuin Tamil, Malayalam, Telugu, jne. kotona eteläinen ala -lta Etelä- Affair.

Aryans jarru aito Aryan kielenkäyttö joka myöhempi halkaistu ardor Sanskrit puhuttu luona Aryans kotona Etelä- Affair ja Avestan luona Aryans -lta Iran. Se on alhainen uskoin että Aryan heimo polveutua Euraasialainen hyökätä Iran ja Etelä- Affair ja he toivoisin olevani tiiviisti jklle sukua oleva. Sanskrit kielenkäyttö puhuttu luona Aryan mahanhyökkääjä ja ammattiosasto asukas jarru eri dialects -lta Dravidian ja Ajallinen kielenkäyttö. Luonnollisesti, aikana aika, kielenkäyttö -lta hallitsija koristeltu kirjava jalkeilla avulla ammattiosasto kielenkäyttö käsikirjoitus olemassaolo ei erittäin eri polveutua mikä esiintyä avulla hyökkäys -lta Muhamettilainen tuhatvuotinen valtakunta myöhempi. kielenkäyttö aiheuttaa jäljessä nyt kuluva interaktio aari vieras Prakrits. Alkaen eri Dravidian kielenkäyttö toivoisin olevani puhuttu kotona eri eritä -lta kreivikunta, usea hyvä -lta Prakrits johtua ardor elämä.

Nämä Prakrits pukea alusta kaunokirjallinen kielenkäyttö ja eliitti alku hyödyntää heidät ajaksi hengellinen ja poliittinen aikoa. Aikaa sama aika, toinen kirjake -lta kielenkäyttö, vieras Jalkeilla Bhransas, toivoisin olevani hiljaa ilmaantuminen. Jotavastoin Prakrits toivoisin olevani suuresti vaikutus luona Sanskrit, Jalkeilla Bharansas, olemassaolo kansankieli, alusta laajalti erikseen polveutua Sanskrit.

Jalkeilla Bharansa kielenkäyttö hankkia kolme aikuinen jaotella:

1. Dravidian jaotella: avulla astia Tamil, Malayalam, Telugu, Brahui, jne.
2. Pushachi jaotella: käsittää Khari Boli, Sindhi, Punjabi, Siraiki, Taka-, Cashmere, Hariyanvi, jne.
3. Darda jaotella: joka hillitä Pakhtun ja Balochi.

Pushachi jaotella had kielenkäyttö vieras 'Khari Boli' joka määrätä jnk asema polveutua hyvä -lta Prakrit, vieras Shorseni Prakrit. maine Khari Boli keino " seisova kielenkäyttö", joka edustaa että enimmät teonsana häntäpää aikaa by "", kuin khaayaa, aayaa, jne. aikaa joka erilaistua se polveutua toinen kielenkäyttö, joka aari vieras Pariisi Bolis " hautominen kielenkäyttö", johon teonsana normaalisti häntäpää aikaa " o-kirjain", kuin khaa'io, aa'io, jne.

Enimmät kielentuntija ajatella että nyt kuluva Khari Boli, aika kuin Brij Bhasha, kielenkäyttö että puhuttu kotona Delhi jahka Muhamettilainen hän on menestynyt.

Kas noin Khari Boli by eristetty, rajoitettu kielenkäyttö, verrattuna jotta toinen kielenkäyttö kotona lähellä kohta. Koska kumpikin kielenkäyttö kuulua jotta Pushachi jaotella, Khari Boli ja Punjabi toivoisin olevani erittäin rinnakkainen. Jahka Punjabi puhuva Muhamettilainen hyökkäsivät kimppuun Delhi, he perustaa Khari Boli erittäin rinnakkainen jotta Punjabi, joka he had aikana heidän harus -lta lähestyä kakkonen vuosisata entisaikainen oleskelu kotona Punjab. He asettaa yhteyteen jotta se helposti ja hoitaa jotta kuulla se erittäin joutuin. He kimmoisuus kielenkäyttö veres elinikäinen luona adoptoida se ja ensiesittää veres sanaluettelo ja idiomi. Olemassaolo kielenkäyttö -lta hallitseva arvoluokka, kielenkäyttö aikaisin kehitellä jotta olla edelläkävijä -lta ajanmukainen Urdu. Kotona ne aikainen silloin tällöin, se had ankara vaikute -lta Punjabi, ainoastaan koska aika kuihtunut, se lähtökohta edistää sen oma aakkonen.

Enemmän kuin jokin toinen ala -lta hienosto, hengellinen apuraha ja saarnaaja kaivata jotta olla kotona hipaista avulla ainemäärä. Islamilainen Sufis kin valmis sama asia; he kosiskella jkta. alhainen kansa kotona heidän oma kielenkäyttö. edellä esiintymistiheys -lta kielenkäyttö -lta Urdu koska me osata se johtua polveutua kummuta tunnettu Sufi, Baba Kuljetusmaksu Ganj Horjuttaa. Pir Shamsuddin Sabzwari (1241-1356), Pir Sadruddin (1300-1416), Pir Hasan Kabiruddin (1341-1449), Pir Tajuddin ( d-kirjain. 1449) ja Syed Imam Shaahi, ( d-kirjain. 1520) toivoisin olevani kin Sufis joka kirjailla runous kotona Urdu.

Edellä kaupungintuomari Urdu tuomita että me osata -lta johtua kotona asu -lta dialogi kesken Baba Kuljetusmaksu ( kuihtua 1264) ja impi -lta toinen kuuluisa Sufi, Khawaja Burhanuddin. Baba Kuljetusmaksu has kin ansiokkuus -lta kirjaillen edellä paikata -lta Urdu runous.

Baba Kuljetusmaksu joutuin menestyä luona by asemoiden esiintyä, Amir Khusrau (1253-1325). -nsa moni- kolmiulotteinen henkilö kotona totta aistia -lta sana. Sitä paitsi olemassaolo erinomainen Islamilainen Sufi, erinomainen Iranilainen runoilija ja arvatenkin erinomainen mestari kotona historia -lta Etelä- Affair, Amir Khusrau pysähdys iso kotona maailma -lta Urdu koska kummuta. Joskin epäillä ei hellittää aikana alkuperä -lta useat -lta -nsa Urdu tehdas, hän epäilemättä pelaaja by merkittävä osa kotona silloittava aukko kesken kielenkäyttö -lta eliitti ja ihmiset. Usea -lta -nsa Geet ( laulelma), Paheliyaan ( pulma) ja keh-mukarniyaan hiljentää olla voitolla.

Kotona 1326, pelätä by etevä hyökkäys polveutua barbaari Mongoli, eksentrinen Delhi Sulttaani Muhammed Tughlaq aste ehjä asujaimisto -lta Delhi jotta muuttaa jotta Eteläinen kaupunki -lta Daulatabad lähes 1100 km pois. asetus joten aivan käsittää että ajaksi kauan aika, katu -lta Delhi toivoisin olevani asuttu luona nostaa väkivivulla ja hyenas.

Tuhansittain -lta ihmiset kuihtua model after heidän elämäntapa, usea enemmän ehtiä heidän veres kotimaa. Nämä ihmiset ajaa avulla heidät, joukkoon toinen tavarat, heidän kielenkäyttö kin, ja aikaisin Urdu heijastumat kotona ulkomaalainen ympäristö -lta Deccan, johon Indo-Aryan ja Perso- Urdu raivo hankkia laskea yhteen vieras kotona by kohta dominoida luona Dravidian kielenkäyttö. eteläinen Behmanis Dynastia aikaisin ankara sitoa avulla pohjanpuoleinen ja, ilmoittava Deccan koska by villi juhla-. Nyt kuluva eristetty elinympäristö -lta Deccan anniskella koska hinnasto ajaksi kasvaminen -lta Urdu, joka jäljestäpäin maine Deccani. Koska aina, Sufis pelaaja heidän kielellinen osa ja Urdu kaunokirjallisuus alku esiintyä. Jokin ihmiset ajatella että 'Mairajul Aashiqeen' luona Khawaja Side Nawaz Gaisu Draz ( kuihtua, 1421), on edellä Urdu suorasanainen kirjanpidollinen. Nyt kuluva kirjanpidollinen kirjallinen entinen kotona aikainen viides vuosisata. Paikalla on osoittaa että Behmani hallitsija käytetty Urdu koska juhla- kielenkäyttö, tekijä että suuresti antaa avustuksena jotta sen kasvaminen. Kotona asia, edellä 'Sahib- e-kirjain-Dewan' (henki -lta runollinen kanto) Urdu runoilija, Sulttaani Quli Qutub Shaahi (1565-1610), kuningas -lta Deccan juhla- -lta Golkanda. Sulttaani Quli Qutub prolific runoilija ja has jäljelle enemmän kuin 50,000 koiranvitjat kotona Deccani, Telugu ja Iranilainen.

Sulttaani Quli Qutub Shaahi aikalainen ja -nsa hovimies Hieno musliini Wajhi on maamerkki esiintyä kotona historia -lta Urdu suorasanainen. Harkittu koska edellä merkittävä Urdu suorasanainen aikaansaada, -nsa kuolematon kirjanpidollinen 'Sab Ras' on hiljentää olla opettajana kotona FILOSOFIAN MAISTERI Urdu elämäntapa kotona jokin Yliopisto -lta kumpikin Etelä- Affair. Joskin käänsi polveutua Iranilainen kirjanpidollinen, 'Sab Ras' erottaa by vertauskuvallinen juttu avulla täydellinen kepeys ja on harkittu kaunokirjallinen ihme halki hallitus.

Edellä kaunokirjallinen aikaansaada kotona Urdu on että -lta Bidar runoilija Fakhruddin Nizami's Masnavi 'Kadam Rao Padam Rao' kirjallinen kesken 1421 ja 1434 A.D. Kamal Kaani Ruostua (Khawar Nama) ja Nusrati (Gulshan- e-kirjain-Ishq, Sub- Nama ja Hintaluettelo- e-kirjain-Iskandari) toivoisin olevani kakkonen erinomainen Urdu runoilija -lta Bijapur.

Aivan nämä aikaistaa kestopäällysteinen elämäntapa ajaksi Wali Deccani (1635-1707) , edellä runoilija kotona meidän lajitelma -lta 100 luettelossa. Hän käynti Delhi jokin aika kotona aikainen kahdeksastoista vuosisata ja aiheuttaa aivan herättää kotona laimea kyyneltyä -lta Pohjoinen Urdu kaunokirjallisuus, joka had heiketä ala- vaikute -lta juhla-- kannattaa iranilainen Koska mainita aikaisempi, Wali on monesti vieras Aatami -lta Urdu runous. Urdu runoilija kuin Siraj Aurangabadi (1715-1763) kin ansaita mainita.

Wali's stopover kotona Delhi joten haltioituminen että se heti ikävystyttää hedelmä kotona asu -lta joten vieras Kulta Aika -lta Urdu runous. Moinen jättiläis- koska Shaikh Zahuruddin Inhoava (1699-1781 Ilmoitus), Mirza Mazhar Jan- e-kirjain-Janan (1699-1781 Ilmoitus), Mir Taqi Mir (1723-1810), Mirza Muhammed Rafi Saudiarabialainen (1713-80), Khwaja Mir Dard (1721-85), ja Mir Hasan (1727- 1786 Ilmoitus) toivoisin olevani joukkoon linnunrata -lta toinen kaima että suorana lähetyksenä kotona että aika. Joka -lta nämä on hiljentää jotta olla olla etevämpi kotona heidän eri laji: Mir kotona Ghazal, Saudiarabialainen kotona Qasida, Dard kotona Sufi runous ja Mir Hassan kotona Masnavi.

Ghazal' kotona Urdu esittää enimmät halpa asu -lta alistaminen runous, jotavastoin 'Nazm' olla esimerkkinä objektiivinen hyvä, monesti varattu ajaksi kerronnallinen, deskriptiivinen, opettava eli ivallinen aikoa Ala- hempukka johtaa -lta Nazm me toukokuu kin käsittää antiikkinen asu -lta runo tunnettu luona erityinen kaima moinen koska 'Masnavi' ( kauan kerronnallinen runo kotona loppusointu koiranvitjat model after jokin aine: haaveellinen, hengellinen, eli opettava), 'Marsia' ( by elegia perinteellinen omaisuus jotta olla muistomerkkinä marttyyrius -lta Hazrat Imam Husaari, dollaria -lta Naisprofeetta Muhammed, ja -nsa toveruus -lta Karbala kuuluisuus), eli 'Qasida' ( panegyric kirjallinen kotona kehua -lta kuningas eli aatelismies), ajaksi aivan nämä runo hankkia ainoa johtava aihe, johdonmukaisesti edistää ja lopettaa. Joka tapauksessa, nämä runollinen laji hankkia by entisaikainen maailma aura jokseenkin heidän aihe ja muotoilla, ja aari eri polveutua ajanmukainen Nazm, otaksuttu jotta hankkia johtua ardor muoti kotona myöhempi eritä -lta yhdeksästoista vuosisata.

Joukkoon toinen merkittävä kirjoittaja -lta Deccani Urdu toivoisin olevani Shaahi Ihme Jäljitelty Ushaq (Khush Nama ja Khush Naghz), Shaahi Burhanuddin Janam, Hieno musliini Wajhi (Qutb Mushtari ja Sapeli), Ghawasi (Saiful Mulook- O-KIRJAIN- Badi-Ul- Jamaika ja Tuti Nama), Ibn- e-kirjain-Nishati (Phul Kieltää) ja Tabai (Bhahram- O-KIRJAIN-Guldandam). Wajhi's Sapeli on harkittu jotta olla mestariteos -lta erinomainen kaunokirjallinen ja filosofinen ansaita Uljas Muhammed eli Uljas Deccani (Diwan) ainoa -lta enimmät prolific Deccani runoilija -lta keskiaikainen aika. Hän edistää asu -lta Ghazal. Jahka -nsa Diwan ( kanto -lta Ghazals ja toinen runollinen laji) ehtiä filosofinen, runoilija -lta Delhi joka toivoisin olevani varattu kotona ideoiva runous kotona Iranilainen kielenkäyttö, toivoisin olevani hyvin leima ja he kin alku kirjaillen runous kotona Urdu, joka he maine Rekhta.

Jahka Iranilainen Kuningas Aallonpohja Shaahi (1688-1747) hyökätä ja kaapata Delhi kotona 1739, usea ihmiset, käsittävä Urdu kirjoittaja, jäljelle Delhi ja määrätty kotona Menestys, joka aikaisin edistää koska veres keskiö -lta Urdu kaunokirjallisuus. Kotona rauhallinen elinympäristö -lta Menestys, ei ainoa runous ainoastaan suorasanainen kin kukoistaa. Inshaullah Kaani Lähellä rantaa kirjailla komea juttu, 'Rani Ketki Ki Kahani', kotona kielenkäyttö harkitusti joutua -lta edes ainoa sana -lta Iranilainen ja . Jokin ihmiset ajatus että Rani Ketki kotona asia edellä Urdu lyhytfilmi juoni. Menestys kokoonpantu sen elämäntapa koska kolmannes merkittävä keskikohta -lta Urdu runous avulla Ghulam Hamdani Pehmeä massa (1725-1824), Inshallah Kaani Lähellä rantaa (1757-1817), Khwaja Haidar Sub- Atish (1778-1846), Iman Baksh Nasikh (1787-1838), Mir Babr Sub- Anis (1802-74) ja Mirza Meetvursti Sub- Dabir (1803-1875). Se ehtiä sen huippu -lta erinomaisuus aikana kahdeksastoista ja yhdeksästoista vuosisatainen

Kotona edellä puoli -lta yhdeksästoista vuosisata, draama alku esiintyä aikaa Urdu kohtaus. edellä näytelmäkirjailija on uskoin jotta olla Amant Lucknowi, ja -nsa draama Indar Sabha on harkittu koska edellä Urdu draama

Kestää Mughal imperaattori Bahama-saaret Shaahi Zafar runoilija avulla ainoa laatuaan muotoilla, typified luona hankala loppusointu, enemmyys sana ilakoida ja apu -lta idiomaattinen kielenkäyttö. Hän has kirjoittaa neljä iso Dewans. Aiemmin kansallinen kansannousu -lta 1857, hallita -lta Imperaattori Bahama-saaret Shaahi Zafar oikeaksi todistavat loistelias alkulähde -lta Urdu runous heti kannattaja luona kylmä kehiä -lta syksyinen. Shaik Ibrahim Zauq Shaahi mentori kotona runous. Lähinnä jotta Saudiarabialainen hän on harkittu jotta olla enimmät erinomainen ideoida -lta Qasidas (panegyrics). Hakim Momin Kaani Momin kirjailla ghazals kotona muotoilla erikoinen jotta hänelle. Hän käytetty ghazal ilman ajaksi ilmaiseminen emotio -lta lempiä. Jokin esitystaito -lta Urdu kaunokirjallisuus kanisteri ei koskaan olla lopettaa ilman mainita -lta Mirza Asadullah Kaani Ghalib (1797-1869), joka on harkittu koska erinomainen -lta aivan Urdu runoilija. Avulla -nsa intohimoinen ajaksi alkuperäiskappale, Ghalib aiheuttaa kotona renessanssi kotona Urdu runous. Kotona asettaa Ghalib aika, Dagh (b. 1831) ilmaantua koska erillinen runoilija, joiden runous huomattava luona sen puhtaus -lta idiomi ja kansanomaisuus -lta kielenkäyttö ja ajatus.

Ajanmukainen Urdu kaunokirjallisuus kansi aika polveutua kestää jakaa neljään osaan -lta 19th vuosisata jotta läsnä aika ja kanisteri olla erottaa ardor kakkonen jakso: aika -lta Astua alas Aikamitta alku luona Arvonimi ristimänimen edessä Sayyid Ahmed Kaani (1817-1898) ja aika vaikutus luona Arvonimi ristimänimen edessä Muhammed Iqbal (1877-1938) kannattaja luona Etenevä Aikamitta ja aikamitta -lta Halqa- e-kirjain-Arbab- e-kirjain-Zouq, Ajanmukainen ja Asettaa ajanmukainen. Joka tapauksessa, Alttari Husaari Hali (1837-1914) on reaalinen uudistaja -lta ajanmukainen aave kotona Urdu runous. Hali's tehdas käsittää : 'Dewan- e-kirjain-Hali', 'Madd- o-kirjain-Jazr- e-kirjain- Muhamettilaisuus, 'Musaddas- e-kirjain-Hali' (1879), 'Shakwa- e-kirjain- Taka- (1887), 'Munajat- e-kirjain-Beva' (1886) ja 'Chup ki Dad' (1905). Hali sadekuuro ammatti -lta kirjaillen elämäkerran kirjoittaja avulla arveluttava asenne kotona -nsa elämäkerran kirjoittaja 'Hayat- e-kirjain-Saadi' ja 'Hayat- e-kirjain-Jaweed'. Hali edelläkävijä -lta ajanmukainen arvosteleminen. -nsa 'Muqaddama- e-kirjain- Nimismies- o-kirjain-Shaeri' on alusta kivinen -lta Urdu arvosteleminen.

Murjoa Shibli Naumani (1857- 1914) on harkittu koska isä -lta ajanmukainen historia kotona Urdu. Hän has aiheuttaa useat tehdas pitää keskuspaikkanaan model after historiallinen tutkia, erikoisen model after Islamilainen historia, kuin 'Seerat-un- Nauman' (1892) ja 'Al Faruq' (1899). Shibli kin aiheuttaa merkittävä tehdas kuin 'Swanih Umari Murjoa Rum', 'Ilmul Kalam' (1903), 'Muvazina-e- Anis- o-kirjain-Dabir' (1907) ja 'Sher-ul-Ajam' (1899). Muhammed Husaari Azad by merkittävä kirjoittaja ja runoilija -lta nyt kuluva aika. Hän vuoteenomana alusta -lta ajanmukainen runo kotona Urdu. 'Aab- e-kirjain-Hayat', 'Sukhandan- e-kirjain- Jäsentää, 'Darbar- e-kirjain-Akbari' ja 'Nazm- e-kirjain-Azad' aari jokin -lta -nsa erinomainen kaunokirjallinen tehdas Toinen johtava runoilija -lta ajanmukainen aika käsittää Syyid Akbar Husain Akbar Allahabadi (1846-1921), joka had hohto ajaksi valmistautumatta aine -lta ivallinen ja huvittava jae, Khushi Muhammed Kansallissosialisti (1872-1944), joka tyyni 'Jogi' ja 'Pani Mein', Arvonimi ristimänimen edessä Hillitä Muhammed Iqbal (1873-1938), 'Durga Saharan erämaa Suroor' (d.1910), Muhammed Sub- Jauhar (d.1931) ja Hasrat Muhammed (d.1951). Iqbal's runous undergo useat vaihe -lta evoluutio polveutua Haaveellinen ('Nala- e-kirjain-Yateem' ja 'Abr- e-kirjain-Guhar Bar') jotta Etelä- Aasialainen Kiihkokansallinen ('Tasvir- e-kirjain-Dard', 'Naya Shivala' ja 'Tarana- e-kirjain- Taka-) ja lopuksi jotta Allas- Islamilainen ('Shakva', 'Sham- o-kirjain-Shair', 'Jawab- e-kirjain- Horjuttaa, 'Khizr- e-kirjain-Rah' ja 'Tulu- e-kirjain- Muhamettilaisuus). Fani Badayuni (1879-1941), Hiven Azimabadi (1846-1927), Yagana Heilahdus (1884-1956), Asghar Gondoli (1884-1936), Jigar Moradabadi (1896-1982), Akhtar Kreivikunta, Faiz Ahmed Faiz (1912- 1985), Ihme (1912-1950), N.M.Rashid (1910-1976), Akhtarul-Iman (b.1915), Sub- Ilkkuva Jafri (b.1913), Makhdoom Mohiuddin (1908 1969), Kaifi Azmi (b.1918), Jan Nisar Akhtar (1914-1979), Sahir Ludhianvi (1922-1980), Majrooh Sultanpuri (1919-2000), Asrarul Haq Majaz (1911- 1955), Nasir Kazmi, Ibn- e-kirjain- Lähellä rantaa ja Dr Kalim Ajiz hankkia varattu Urdu runous jotta veres huippu.

Veres generointi -lta runoilija ilmaantua liepeillä kuudennes vuosikymmen -lta kahdeskymmenes vuosisata. johtava runoilija -lta nyt kuluva generointi käsittää Khaleelur Rahman Aazmi, Himyat Sub- Shair, Balraj Komal, Ameeq Hanafi, Kumar Pashi, Makhmoor Mainittu, Mazhar Imam, Dr Mughni Tabassum, Ajaa maanpakoon, Mnchen Niyazi, Suleman Areeb, Aziz Qaisi, Saqi Faruqi, Iftekhar Arif, Ale Ahmed, Qazi Ale, Aisa Uupumus Nimismies, Lyödä lyttyyn Nawaz, Akbar Hyderabadi, Waheed Akhter, Shaz Tamkanat, Zubair Razvi, Muztar Majaz, Pehmeä massa Iqbal Tausifi, Zohra Nigah, Kishwar Naheed, Zahida Zaidi, Siddiqa Kehno ja toiset.

Yhytfilmi juoni kotona Urdu alkaa avulla Munshi Premchand's 'Soz- e-kirjain-Vatan' (1908). Premchand's lyhytfilmi säilyttäminen kansi lähes tusina vuosikerrat käsittävä Prem Pachisi, Prem Lyövä, Prem Ehtoolliskalkki, 'Zad- e-kirjain-Rah', 'Vardaat', 'Akhri Tuhfa' ja 'Khak- e-kirjain-Parvana'. Muhammed Husaari Viistoon ja Khwaja Ahmed Abbas aari laskea joukkoon johtava nerot -lta Urdu Lyhytfilmi juoni. Etenevä Aikamitta kotona Urdu fiktio ansaita vauhti ala- Sajjad Zaheer (1905-1976), Ahmed Sub- (1912-1994), Mahmood-uz- Zafar (1908-1994) ja Ohut viipale Jahan (1905-1952). Urdu kirjoittaja kuin Rajender Porista Bedi ja Krishn Kattokruunu (1914-1977) sadekuuro passitus jotta Marxilaisuus elämänviisaus kotona heidän teokset Krishn Kattokruunu 'Adhe Ghante Ka Khuda' on ainoa -lta enimmät ikimuistettava säilyttäminen kotona Urdu kaunokirjallisuus. -nsa toinen kuuluisa lyhytfilmi säilyttäminen käsittää 'Zindagi Ke Mor Par', 'Kalu Bhangi' ja 'Mahalaxmi Ka Pul'. Bedi's Pukine 'Kot' ja 'Lajvanti' aari joukkoon mestariteos -lta Urdu lyhytfilmi juoni. Bedi's merkittävä tehdas käsittää kanto -lta lyhytfilmi säilyttäminen, Dana- o-kirjain-Daam Girhen, Kokh Jali ja Apne Dukh Mujhe Dedo etc., kanto -lta ilakoida 'Saat Khel' ja ennen näkemätön Ek Tsadilainen Lähettää postissa Si (1972). Manto, Ismat Chughtai ja Mumtaz Mufti asu eri leimata -lta Urdu kirjoittaja joka konsentraatti model after " psykologinen juoni" kotona asettaa vastakkain jotta " sosiologinen juoni" -lta Bedi ja Krishn Kattokruunu. Jokin -lta Ismat Chughtai's johtava lyhytfilmi säilyttäminen aari 'Chauthi Ka Jora', 'Do Hath', 'Lehren' ja 'Lihaf'. Manto antaa kotona by taiteellisesti elämäntapa avulla usea ennakkoluuloton aihe, kuin erotiikka, joka toivoisin olevani harkittu tehdä tabuksi luona keskiluokan -nsa 'Thanda Voi hemmetti, joka antaa avulla aihe -lta necrophilia, järkyttyä lukija. Toinen -lta Manto's kehua- arvokas tehdas 'Khol Do', joka köysistö hirveys -lta jakaminen. Ahmad Nadeem Qasmi (b.1915) on toinen johtava maine kotona Urdu lyhytfilmi juoni. -nsa merkittävä lyhytfilmi säilyttäminen käsittää 'Alhamd-o- Lillah', 'Savab', 'Nasib' ja toiset. Kotona asettaa-1936 aika, kirjoittaja omaisuus jotta Halqa- e-kirjain-Arbab- e-kirjain-Zauq aiheuttaa useat hyvä säilyttäminen kotona Urdu. Upender Nath Ashk (Dachi), Ghulam Abbas (Anandi). Kokonaisluku Husaari, Anwar Sajjad, Balraj Meri, Surender Parkkeerata ja Qurratul- lyh. Haider (Sitaroun Se Aage, Paljas Sanam Kaani) aari toinen johtava nerot -lta Urdu lyhytfilmi juoni Useat johtava fiktio kirjoittaja ilmaantua polveutua kaupunki -lta Hyderabad kotona aikalainen silloin tällöin, joka käsittää Jeelani Bano, Iqbal Apulainen, Awaz Sayeed, Kadeer Zaman, Mazhr-uz-Zaman ja toiset.

Ennen näkemätön kirjaillen kotona Urdu kanisteri olla etsiä jotta Kansallissosialisti Ahmed (1836-1912) joka tyyni useat uusi kuin Ihme-ul-Urus (1869), Arkipäiväinen- YK-Nash (1873), Taubat- YK-Nasuh (1877), Fasana- e-kirjain-Mubtala (1885), Ibn-ul-Waqt (1888), Ayama (1891) ja toiset. Panda Ratan Nath Sarshar's (1845-1903) Fasana- e-kirjain-Azad, Abdul Halim Siru (1860-1920's) Badr- YK- Nisa Ki Musiikki ja Kauhistunut Sadismi ki Himmentäen, Mirza Muhammed Hadi Ruswa's Umrao Jan Ada (1899) aari jokin -lta erinomainen uusi ja novelettes kirjallinen aikana aika. Niaz Fatehpuri (1887-1966) ja Qazi Abdul Koukkuseiväs (1862-1956) toivoisin olevani toinen etevä aikainen haaveellinen novelists kotona kielenkäyttö. Joka tapauksessa, se Premchand (1880-1936) joka tried jotta ensiesittää kehityssuunta -lta aito kotona Urdu ennen näkemätön. Premchand prolific kirjoittaja joka aiheuttaa useat luettelossa -nsa merkittävä uusi käsittää Basaari- e-kirjain-Husn (1917), Voi hemmetti- e-kirjain-Afiat, Chaugan- e-kirjain- Hätiköiden, Impi- e-kirjain- Seos ja Godan. Premchand's aito edelleen vahvistaa luona kirjoittaja -lta Etelä- Aasialainen Etenevä Kirjoittaja Assosiaatio kuin Sajjad Zaheer, Krishn Kattokruunu ja Ismat Chughtai. Krishn Kattokruunu Injektio Khet Jage (1952), Ek Gadhe Ki Sarguzasht (1957) ja Shikast aari harkittu joukkoon erinomainen uusi kotona Urdu kaunokirjallisuus. Ismat Chughtai's ennen näkemätön Terhi Lakir (1947) ja Qurratul- lyh. Haider's ennen näkemätön Aag Ka Darya aari harkittu koska merkittävä tehdas kotona historia -lta Urdu ennen näkemätön. Khwaja Ahmed Abbas, Aziz Ahmed, Balwant Porista, Khadija Masto, Kokonaisluku Husaari aari toinen merkittävä kirjoittaja kotona Urdu kotona aikalainen silloin tällöin

Urdu ei rajoittaa jotta ainoa Muhamettilainen kirjoittaja Useat kirjoittaja polveutua toinen uskonto kin kirjailla kotona Urdu. Etevä joukkoon heidät aari Munshi Premchand, Firaq Gorakhpuri, Panda Ratan Nath Sarshar (Fasana- e-kirjain-Azad) ja Brij Narain Chakbast (1882 1926), joka tyyni Subh- e-kirjain- Watan ja Tilok Satunnainen Mahrum (1887-1966), joka tyyni Andhi ja Utra Hua Darya, Krishn Kattokruunu, Rajindar Porista Bedi, Kanhaiyalal Kapur, Upendar Nath Ashk, Jagan Nath Azad, Jogender Kamu, Balraj Komal ja Kumar Pashi.

Akbar Allahabadi (1846-1921) edelläkävijä joukkoon Urdu humorists ja ivallinen Majesteetillinen Lahori, Mehdi Sub- Kaani, Patras Bokhari (1898- 1958), Mirza Farhatullah Anoa, Aisa-ur-Rahman, Azim Baig Chughtai, Ibn- e-kirjain- Lähellä rantaa, Pehmeä massa Khwaja, Pehmeä massa Ahmed Yousifi, K.L.Kapur, Amjad Husaari, Mujtaba Husaari, Himayatullah ja Taikakalu Khundmeri aari toinen johtava kaima kotona ala -lta huumori.

Epäpyhä Hafiz Muhammed Jyrkkä (1888-1945) kiintynyt kauan ikä jotta ala -lta kaunokirjallinen arvosteleminen. Toiset kotona nyt kuluva ala käsittää Shaikh Muhammed Ikram (1907-1976), Sayyid Ihtesham Husaari (1912 1976), Muhammed Hasan Viistoon, Olut-Ahmed Suroor, Mumtaz Husain, Masud Husain, Jäljitelty-ur-Rahman Faruqi, Gopichand Narang, Mughni Tabassum (b.1930) ja toiset.

Farhang- e-kirjain-Asifya on edellä Urdu sanakirja pitää keskuspaikkanaan model after alkuperuste -lta ajanmukainen sanakirjan tekijä, joka aiheuttaa luona Murjoa Sayyid Ahmed Dehlvi (1846-1920) kotona 1892.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotellipoika kestää ajantasaistaa: Maanantai, Huhtikuu 25, 2005 114607:: 0400